2022. szeptember 26., 16:06

Jó idényt zártak a kassai strandok

A tavalyihoz képest csaknem tíz százalékkal növekedett az idei szezonban a kassai városi fenntartású strandok látogatottsága.

Kassa, strand
Fotó: kosice.sk

A két strandot üzemeltető városi hőszolgáltató vállalat (TEHO) szerint a sikeres szezonhoz jelentősen hozzájárult a nyári kánikula.

Az idén is sikerült megöntenünk néhány rekordot. Strandjainkat mintegy 61 ezren kereték fel, ami csaknem 10 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Mindez annak ellenére, hogy a Vörös Csillag strand ebben az idényben korlátozott számban fogadott látogatókat amiatt, hogy medencefedés kerül a vízipóló-medencére”

– fejtette ki a TEHO igazgatóhelyettese, Štefan Ferencz, aki pozitívan értékeli az idei szezont.

A városi parkban található Rumanova strand június 17-én nyitott és szeptember 5-én zárta be kapuit. Ez alatt az időszak alatt több mint 40 ezren keresték fel. „Ez 29 százalékkal több, mint egy évvel korábban, egyúttal 19 százalékkal magasabb a sokéves átlagnál. Júniusban történelmet írtunk, ugyanis több mint 11 500 látogató érkezett” – közölte honlapján a város vezetése.

A Vörös Csillag strandon rövidebb volt a szezon, ugyanis az ukrajnai háború kirobbanása után segélyközpont alakítottak ki ott. Miután ezt átköltöztették, a strand július 1-től augusztus 30-ig 20,5 ezer látogatót fogadott, 17 százalékkal kevesebbet, mint tavaly. Ferencz szerint ennek több oka volt, mint a későbbi nyitás vagy az, hogy a már említett építkezési munkálatok miatt ideiglenesen 1200-ről 800 főre csökkentették a létesítmény kapacitását.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.