2023. március 24., 18:58

Jó hír a Nyitra megyében élő nyugdíjasoknak! Májustól 30 centért utazhatnak

A nyugdíjkorhatárt elérők májustól kedvezményesen, 30 centért utazhatnak autóbusszal Nyitra megyében. A kedvezmény a Nyitra megye tarifái szerint közlekedő autóbuszokon lesz érvényes – a változást márciusi ülésén hagyta jóvá a megyei képviselő-testület.

autóbusz
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Eddig eltérő összeget fizettek a nyugdíjkorhatárt betöltő utasok és a 70 év felettiek, ezt a különbséget szüntetik meg, és a kedvezmény további csoportokra is érvényes lesz.

A javaslatot a Demokratická koalícia (KDH, SaS, Tím Kraj Nitra, Šanca, Spolu-OD, ODS, DS, OKS, Za ľudí) terjesztette elő. 30 centért utazhatnak majd a volt politikai foglyok, az arany- és gyémántplakettes, továbbá a Jánský-emlékéremmel és Kňazovický-emlékéremmel kitüntetett véradók is.

Branislav Becík megyeelnök elmondta, az intézkedés hozzávetőleg 99 ezer euróba kerül a megyének.

 Nagyon örülök, hogy a képviselők szinte egyhangúan hagyták jóvá a javaslatot. Vannak olyan elképzelések is a frakciók részéről, hogy teljesen ingyen utazhatnának az idősek. Én örülnék, ha a fiatal családoknak is segíthetnénk, ha idővel a beutazó tanulók és a diákok ingyen juthatnának el az iskolába. Információim szerint a szülők nagyon örülnének ennek”

 – mondta Becík.

Ugyanakkor a megyeelnök szavai szerint még korai beszélni erről a javaslatról, a megyének egyelőre a mostani intézkedés hatásait kell kiértékelnie.

 Ha beválik, jövőre talán beszélhetünk arról, hogy egy új általános érvényű rendeletet fogadjunk el, és ingyen utazhatnának a nyugdíjasok, utána pedig én ugyanilyen intézkedést javasolnék a diákjaink számára”

– tette hozzá Becík.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.