2019. július 29., 12:13

Jó hangulatban telt a medvei falunap és búcsú

Július utolsó hétvégéjén rendezték meg Medvén a sportnappal és búcsúval egybekötött falunapot. Szombaton falunapi programok zajlottak, vasárnap pedig templombúcsúra került sor. A szervezők sok színes programmal várták az érdeklődőket ezen a két napon, és törekedtek arra is, hogy a helyi tehetségek minél nagyobb teret kaphassanak.

medvei-falunap.jpeg
Fotó: Csicsay Imre

Szombaton koradélután kezdődött a Bajcsy Tivadar-emlékkupa. Négy csapat vett részt rajta: Izsap B, a medvei idegenrendészet, valamint Vásárút és Medve focistái. Az első helyet a medvei csapat szerezte meg, a helyi futballszurkolók nagy örömére.

Délután fellépett a Black Diamond tánccsoport, őket az ugyancsak medvei Jáně Bianka és Viktória, illetve Kulacs Evelin és Bartalos Kristóf néptánc előadása követte, és a medvei Morva Dorina is énekelt.

Ezután átadták a labdarúgó torna díjait, majd jutalomban részesültek a színjeles tanulók és a friss diplomások is. Ezután könnyűzenei koncert következett.

Vasárnap délelőtt szentmisét tartottak a helyi templomban, majd megkoszorúzták az első és második világháború áldozatainak emlékművét. A koszorúzáson Morva Dorina, Rojkovics Júlia és Orosz Vivien szavalatai hangzottak el. Délután öt órától a medveiek Bogya futballcsapatával játszottak barátságos mérkőzést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.