Játékos sportnap a párkányi szakközépiskolában

Bokor Réka 2018. október 11., 17:42

Ötletes és szórakoztató versenyszámokkal készültek a párkányi Műszaki, Szolgáltatási és Kereskedelmi Szakközépiskola tanárai és diákjai az iskola sportnapjára. Október 11-én az oktatási intézmény összes tanulója részt vett a Parasztolimpiának keresztelt akción, ahol a legügyesebb osztály címéért versenghettek.

„Parasztember későn fekszik, korán kél” mondáshoz tartva magukat a versenyzők már a reggeli oszló ködben a pályán álltak, ahol rögtön kezdetét vette a vetélkedők sora. Az egyik asztalnál tökfejek készültek, másutt épp lopótökkel kellett vizet csenni egy hordóból.

A Toldi-próba az izmok mellett az önbizalmat is megerőstette

Kicsivel odébb a legszorgosabb kukoricamorzsolók vívtak harcot a másodpercekkel. Emellett soha nem látott lelkesedéssel és gyorsasággal gereblyéződött a széna, talicskázótott a víz, s kiderült az is, ki tudja a leghosszabb almahéjat pucolni. Mindeközben időről időre egy-egy csizma húzott el a fejek felett, s valahol a Toldi-próbát kiálló fiúk lábai előtt landolt.

A Parasztolimpián minden másodperc értékes volt, de a kitartást és a kreativitást is díjazták. Az osztályok tagjai közösen gyűjtögették a pontokat az egyes versenyszámokban, a legügyesebbek pedig felállhattak az iskola dobogójára is. A sportnap keretén belül az esztergomi testvériskola csapatával baráti labdarúgó és kézilabda meccseket is játszottak. A tanárok elmondták, az iskolai sportnap remek lehetőség arra, hogy a testmozgást kevésbé kedvelő diákok játékos, szórakoztató módon tegyenek egészségükért, a sportolni szeretők pedig megmutathassák rátermettségüket. Nem mellesleg a játékos versengés az osztályközösséget is megerősíti, hiszen mindenkinek ki kell vennie a részét a feladatokból, ha az élen akarnak végezni.

Pillantsunk az olimpiába a képek segítségével:

Szerencsére a nagypapa nem is sejti milyen jó vagyok gereblyézésben
hajpántos hölgyemény
Óvatos, de gyors talicskázás
Közösen az osztályért!
Csak pontosan és szépen!
Tanárok és diákok egyaránt jókedvűek voltak
Szurkolói különítmény segítette a morzsolókat
0 HOZZÁSZÓLÁS