cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. július 9., 18:50

Izraeli származású svájci művész a párkányi Mária Valéria híd aktuális hídőre

Haviva Jacobson aktívan bekapcsolódik a párkányi kulturális életbe, ott látni őt minden rendezvényen. Beszélgetést kezdeményez az emberekkel, mint mondja, örül, hogy számára ismeretlen helyet ismerhet meg.

 

Haviva Jacobson
Haviva Jacobson
Fotó: Bokor Klára

Behív műhelyébe, mutatja, hogy készülnek a nem mindennapi alkotások.

Megtudom, Izraelből származik, de Svájcban alkot. Találkozott egy kedves sráccal és követte őt hazájába. Svájcban él már több mint harminc éve. Ott a művészek bizonyos támogatást kapnak, kiváló hely az alkotásra.

Haviva Jacobson- Áramlás
Haviva Jacobson- Áramlás

Az ő bevétele családjának csak a másodlagos jövedelme. Fest, rajzol, installációkat készít, néha élményszerűen, hagyja, hogy a környezet inspirálja.

A Mária Valéria híd
A Mária Valéria híd
Fotó:  Bokor Klára

„Jelenleg a párkányi hídőr rezidenciában folyékony színekkel dolgozom finom papírtekercseken, a festmény struktúrái ezután véletlenszerűen jönnek létre” - magyarázza.

Elmondja, az itt készült képeket bemutatja egy zárókiállítás és összejövetel keretében, július 26-án 17.00 órától 20.00 óráig, melynek az Áramlás címet adta. Ezen kívül alkotásai egy svájci kiállításon is láthatók lesznek.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.