2020. szeptember 29., 16:03

Ismét szepsi diákok győztek a Mobilszem Kárpát-medencei filmversenyen

Az idén is a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont csapata győzött a Mobilszem című Kárpát-medencei diák-filmversenyen. Az Ördögszikla című alkotás más filmes megmérettetéseken is sikeres volt.

Médialapozó

A magyarországi Oktatási Hivatal második alkalommal hirdette meg Mobilszem című diák-filmversenyét a Kárpát-medence magyar tanítási nyelvű iskolái diákjainak, két kategóriában, általános iskolák felső tagozatán, illetve középiskolában tanuló diákok számára.

Az idei évben összesen 68 kisfilm érkezett be 23 csapattól és 33 egyéni nevezőtől. Általános iskolai kategóriában összesen 39 – ebből 5 Szlovákiából – , középiskolai kategóriában 29 kisfilm vett részt a pályázaton.

A szakmai zsűri döntése alapján a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont csapata első helyezést nyert. A Nagy Gabriella, Gacsay Bence Barnabás és Kuzma Ádám alkotta csapat Az Ördögszikla című alkotásával győzött.

ordog02.jpg

„Technikai megvalósításban messze a legkiemelkedőbb az összes rövidfilm közül. Átgondolt, kreatív kamerabeállítások, profi vágás és átgondolt cselekményvezetés. Az alkotók pontosan tudták, hogyan kell életre kelteni a cselekményt, üresjárat és amatőr hibák nélkül. Kiemelkedő munka” – értékelte a zsűri a szepsi diákok filmjét. Az iskola csapata tavaly is első helyezést nyert, akkor a Torna kincse című filmjükkel.

img_3658.jpeg

Nagy István, a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont igazgatója rámutatott, Az Ördögszikla nemcsak a Mobilszem versenyen lett fődíjas, hanem más versenyeken is kiváló eredményeket ért el. A 7. Savaria Filmszemle diákfilm kategóriájában 3. helyet nyert, a film feliratos verziója pedig a CINEAMA 2020 nevű szlovák versenyben élőszereplős filmek kategóriában 2. helyen végzett.

„Úgy tűnik, jó úton járunk, hisz három különböző filmfesztiválon is megmérettettük ezt a filmet, és mindhármon díjat nyert” – mondta az igazgató. „A kisfilm érdekessége, hogy egy mondát, a jászói Ördögszikla mondáját dolgozza fel. Így van egy regionális jellege, oktatunk, nevelünk is vele, iskolán belül és kívül, hogy ezek a legendák ne merüljenek feledésbe” – tette hozzá Nagy István.

A díjnyertes alkotás
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.