2022. május 15., 17:07

Ismert a III. IpolyFeszt programja

2022. június 10-e és 12-e között a Dunakanyari Védegylet Alapítvány jóvoltából immár harmadik alkalommal szervezik meg a Dunakanyar legnagyobb ingyenes fesztiválját, az ingyenesen látogatható IpolyFesztet. A rendezvénysorozat programjainak tíz település ad otthont; Szob, Vámosmikola, Nagybörzsöny, Ipolydamásd, Letkés, Márianosztra, Kemence, Perőcsény és Kóspallag mellett a lévai járási Ipolyvisk is képviselteti magát.

IpolyFeszt
IpolyFeszt
Fotó: IpolyFeszt
A Börzsöny és vidéke, az Ipoly-völgye természeti kincseinek, a tíz település kulturális értékeinek, az épített örökség, az itt élő mesteremberek alkotásainak bemutatása mellett a fesztivál egyik legfontosabb célja, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa e csodálatos régió fel nem fedezett gazdagságára, a táj szépségére, az Ipoly két oldalán élők összetartozására”

– olvasható a fesztivál honlapján.

Mint hirdetik, az idei IpolyFeszt, aminek Rétvári Bence országgyűlési képviselő a fővédnöke, száznál is több ingyenes programmal várja a rendezvényre érkezőket. Legendás előadók műsora, családi programok, templomi hangversenyek, igényes gyermekműsorok, képzőművészeti kiállítások, vízi és természetjáró túrák garantálják a rendezvény színvonalát. A programokat gasztronómiai és kézműves termékek változatos és bőséges kínálata teszi teljessé:

A rendezvény egy összművészeti fesztivál műfaji sokszínűséggel, ahol minden korosztály tartalmas kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget talál. A szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden településen naponta egyházi komolyzenei koncert is legyen, így ötvöződjön a szakrális kultúra a világi kultúrával.”

A színes programok közül három zenés koncertet emelnénk ki: Nagy Feró és a Beatrice pénteken Szobon, a Karthago szombaton Nagybörzsönyben, a Csík zenekar pedig vasárnap Szobon lép fel, de színpadra áll mások mellett az Urban Verbunk, a Csángálló és a Rómeó vérzik is. Az ipolyviski műsorfolyamban feltűnik a Százdi citerazenekar, a Varjos zenekar táncházat tart, továbbá zenélnek a Kiss Zenészek is.

A további programokról ide kattintva tudhatnak meg többet.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.