Ipolyhídvég: Díszpolgár lett a magyar miniszter

2021. július 17., 08:00
Kaszmán Zoltán

2021. július 16-án az ipolyhídvégi kultúrházban szervezték meg a Covid19 megbetegedés következményei és rehabilitációja, valamint a rákbetegség gyógyítása című konferenciát.

Kásler Ipolyhídvégen
Fotó: Kaszmán-Saróka Liliána
Kásler Miklós (balra) és Ipolyhídvég polgármestere, Lestyánszky Viktor

A szakmai tanácskozás védnöke Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere volt, akit a rendezvény során Ipolyhídvég díszpolgárává avattak. Budapest, Vas megye, Nyírmeggyes, Révfülöp, Sárvár és Nagypáli után Ipolyhídvég találta őt méltónak ilyen jellegű címre. Míg Magyarországon a világjárvány káros hatásaival szembeni eredményes küzdelméért, Ipolyhídvégen a kiemelkedő orvosminiszteri tevékenységéért, valamint a határon túli kapcsolatok ápolásáért kapta a kitüntetést.

A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, Lőrinczi Zoltán is jelen volt. Az előadók között feltűnt az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet tüdőtranszplantátor professzora, Gieszer Balázs, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika főorvosa, Daróczi László szívsebész és az Országos Onkológiai Intézet klinikai főorvosa, Madurka Ildikó Eszter.

Kásler Miklós Budapesten született 1950. március 1-jén. 1974-ben szerzett orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Szakvizsgáit a sebészet, a szájsebészet, a plasztikai- és rekonstrukciósebészet, valamint a klinikai onkológia területén szerezte. 1974-től a Szegedi Orvostudományi Egyetem II. Számú Sebészeti Klinikájának klinikai orvosaként, 1978-tól tanársegédként dolgozott. 1981-től az Országos Onkológiai Intézet alorvosa, 1984-től adjunktusa, 1986-tól főorvosa, 1992-től 2018-ig pedig az intézmény főigazgató főorvosa volt. 2018-tól a negyedik Orbán-kormány emberi erőforrások minisztere.

Kövesse facebook oldalunkat is!