cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. május 8., 16:04

Ingyenes internet Ipolyvisken

Ipolyvisk község önkormányzata a napokban tette közzé a hírt, mely szerint a településen befejeződtek az ingyenes Wifi-hálózattal kapcsolatos munkálatok.

Ipolyvisk
Ipolyvisk
Fotó: Ipolyvisk - Vyškovce nad Ipľom

A Wifi neked (Wifi pre Teba) elnevezésű projekt segítségével, a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériuma közbenjárásával lehetőség van ingyenesen, jelszó megadása nélkül, korlátlanul csatlakozni a szélessávú internethez.

A projekt megvalósítása 10 darab WiFi külső hozzáférési pont kiépítéséből áll. A projekt fő célja a szélessávú internet elérhetőségének növelése a faluban ingyenes WiFi-zónák kiépítésével. A nyilvánosan elérhető területeken kialakított WiFi hozzáférési pontok minden állampolgár és látogató számára ingyenes, legalább 30 Mbit/s sebességű szélessávú internetkapcsolatot biztosítanak”

– olvashatóak a kezdeményezés részletei a község honlapján.

A vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulás összege 14 250 euró, amelyből a falu tíz legforgalmasabb pontján alakítottak ki hozzáférési pontokat, így például a helyi labdarúgópályánál, a buszmegállónál, a temetőnél, az alapiskolánál és a leendő Ipolyviski Közösségi Háznál.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.