Induljon a fesztivál: szlovák-magyar nyári egyetemek nyitórendezvénye

ma7 2019. június 11., 11:51

Az Alsószeli Szabadidő Klub 2019. június 25-én 18 órakor indítja útjára a „CAMPHUSK - Határon átnyúló tábor fiataloknak az együttműködés és személyes fejlődés jegyében” című projektet egy nyilvános nyitórendezvény keretében, az Alsószeli Laposon.

Fotó: MTI

A CAMPHUSK projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával valósul meg, célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a határ két oldalán élő fiatalokat, és együttműködésre buzdítsa őket. 

A projekt során a Szlovákiában és Magyarországon szervezünk nyári egyetemeket szlovákiai és magyar egyetemi hallgatóknak. Alsószeliben a „Csináljuk a fesztivált!” CAMPHUSK művészeti alkotó műhely a sok év tapasztalataiból gazdálkodó Alsószeli Jurtanapok - Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem előkészítési munkálataira épül.

A fiatalok új ötletei hozzájárulnak a fesztivál arculatának fejlesztéséhez, a fesztiválhelyszín kialakításához a fesztivál installációinak elkészítésével, a Jurtanapok szervezői pedig sok éves gyakorlati tapasztalatukkal gazdagítják a rendezvényt és a diákokat. Pannonhalmán a résztvevő diákok az V. Pannonhalma CAMPUS keretében „A szépség szerkezete, a szerkezet szépsége” elnevezésű építészeti kurzuson a város által megálmodott közterületek megtervezésén dolgoznak. A projekt eredményeit és gyakorlati tapasztalatait egy kézikönyv teszi elérhetővé mindenki számára. 

Képgalériánk:

A projektet és annak megvalósítóit a nyilvános projektnyitó rendezvényen mutatják be a szervezők a „Csináljuk a fesztivált!” építőtábor keretében.

Csináljuk a fesztivált:
Alsószeli Jurtanapok
Pannonhalma Campus

 

0 HOZZÁSZÓLÁS