2020. július 17., 21:41

Indulhat a vízparti tvisztparti Dunaszerdahelyen

Újabb attrakcióval bővült a dunaszerdahelyi Thermalpark. A Cultacross határokon átnyúló uniós projektnek köszönhetően teljesen megújult a fürdő területén található tó és annak partja. Egy látványos vízi színpaddal és romantikus fahíddal bővült az attrakciók számára. A jövőben tehát kulturális rendezvényeket, koncerteket, táncos esteket is lehet tartani a tóparton.

Médialapozó
Fotó: B. Vida Júlia

Ezentúl nemcsak a termálvíz, hanem a természetes víz szerelmesei is megtalálják számításaikat, mondta el az ünnepélyes átadón Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere.

Berényi József Nagyszombat megye alelnöke arról beszélt, hogy szinte nincs is olyan év, amikor ebben a termálfürdőben ne kerülne sor valami új létesítmény vagy attrakció átadására. Külön kiemelte, hogy ez a rendkívül látványos fejlesztés a szlovák-magyar együttműködés gyümölcseként valósult meg.

dsz_furdo4.jpg

A megnyitón a közlekedési minisztérium képviseletében megjelent Radúz Dula is, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy és látványos beruházás valósulhatott meg a csallóközi városban, ami a turizmus fellendülését hozza magával és egyúttal például szolgál más városoknak is, hogy bátran vágjanak bele hasonló projektekbe.

dsz_furdo5.jpg
Fotó:  B. Vida Júlia

„Éppen ez elmúlt napokban ellenőrizték le a hivatalos szervek, hogyan sikerült ez a beruházás és megdicsértek bennünket, hogy megvan minden csempe és tégla, ami kellett és ők is úgy látják, hogy ez egy jó projekt van értelme, s hozzásegít minket ahhoz, hogy a turizmus ebben a régióban fejlődni tudjon. Ez a háttér kellett ahhoz, hogy át tudjuk adni a fürdő legnagyobb medencéjét, ami 3,5 hektáros (itt a tóra utalt – a szerk. megjegyzése) és sok fürdővezető van itt, akik beismerik, hogy ekkora medencéjük nekik sincs.”

Nagyon örülök, hogy ezekben az időkben, amikor tényleg fontos, hogy távolságot tudjunk tartani és mindenkinek sok víz jusson, itt mindenkinek jut és biztonságban érezheti magát”

– mondta a teljesen felújított tópart átadóján Somogyi Gábor, a fürdő igazgatója.

dsz_furdo1.jpg
Fotó:  B. Vida Júlia
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.