2022. október 15., 19:33

Ilyen volt a Kassa megyei képviselő-testület választási időszaka

A Kassai Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete a rövidesen véget érő ötéves választási időszak alatt 33 ülést tartott, ezeken a képviselők átlagos részvételi aránya 89,4 százalék volt. A testület összesen 770 határozatot hozott, valamint 21 általános érvényű rendeletet hagyott jóvá.

Kassa megye, Kassa
Fotó: Fábián Gergely

A megyei képviselők ülésinek rendjét alaposan megváltoztatta a koronavírus-járvány. „A képviselők arra kényszerültek, hogy online vegyenek részt nemcsak a képviselő-testületi üléseken, hanem a bizottsági üléseken is. Az aktuális választási időszakban 298 bizottsági ülést tartottak, ebből 33-at online” – közölte a megyei hivatal.

A megyei képviselő-testület már megtartotta a rövidesen véget érő választási időszak utolsó ülését. Az október 29-i összevont választások során a választópolgárok döntik majd el, ki lesz az az 57 megyei képviselő, aki a következő választási időszakban megkezdhetik a munkát.

Felmérés: Kassán újraválasztanák a főpolgármestert

A Focus közvélemény-kutató ügynökség felmérése szerint Kassán Jaroslav Polaček jelenlegi főpolgármester győzne a helyhatósági választásokon, a következő időszakban is ő tölthetné be a főpolgármesteri tisztséget.

A szeptember végén 604 személy bevonásával készült felmérés eredményei szerint a kassai megkérdezettek 36 százaléka nem szándékozik a szavazóurnához járulni, s közel egynegyedük nem tudja, kit karikázna. A fennmaradók 41,8 százalék döntő többsége, 38,2 százaléka Jaroslav Polačekre szavazna, a voksok 18,5 százalékát kapná Miroslav Klimo, 11,1 százalékát pedig Monika Kováčová. Milan Lesňák a szavazatok 10,1 százalékát szerezné meg, a többi jelölt pedig tíz százalék alatti eredményt érne el.

Eperjesen a megkérdezettek 56,4 százaléka készül szavazni. A legtöbben, a válaszadók 38,2 százaléka Pavel Hagyarira szavazna, aki korábban két választási időszakon át (2006–2010, 2010–2014) volt a város főpolgármestere. František Oľha a szavazatok 21,9 százalékát, Ľuboš Michel 10,9 százalékát szerezné meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.