2022. november 21., 19:44

Ilyen lesz Kassa idei karácsonyfája - KÉPEKKEL

Elhelyezték Kassa Fő utcáján a város idei karácsonyfáját, egy 22 méter magas jegenyefenyőt. A város karácsonyváró rendezvénysorozata két hét múlva veszi kezdetét.

Kassa, karácsony, karácsonyfa
Médialapozó
Fotó: kosice.sk

A három tonna súlyú, 22 méter magas jegenyefenyőt, amely a Kojsó község közelében található városi erdőkből érkezett, hétfőn helyezték el Kassa Fő utcáján, szokott helyén, az Immaculata szoborcsoportnál. A karácsonyfa fényeit december 5-én 17.00 órakor kapcsolják fel, egyúttal ekkor veszi hivatalosan kezdetét a Kassai mesés karácsony elnevezésű karácsonyváró rendezvénysorozat is. Nem hivatalosan azonban már két nappal korábban, ugyanis december 3-án kinyit a karácsonyi vásár a Fő utcán, december 4-én pedig – két év kihagyás után ismét – Mikulás-futást rendeznek a városközpontban.

Fotó:  Fábián Gergely

Richard Herrgott, a város kulturális osztályának vezetője elmondta, a karácsonyi várás december 23-ig tart, de a standok – amelyekből az idén összesen 46 lesz – üzemeltetői szilveszterkor is kinyithatnak.

Az előző évekhez képest változik a Fő utca díszítése. Az Alsó kapunál a hatalmas világító karácsonyi gömböt egy új dísz váltja, a Városi parkban is új világító díszek, ismert mesefigurák várják majd a látogatókat.
Fotó:  Fábián Gergely

Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere kiemelte, a takarékosság jegyében már hosszabb ideje dolgoznak azon, hogy a régi díszkivilágítást modern, LED-es díszekre cseréljék. „Végleg megszabadultunk attól, ami nem volt LED-es, gazdaságos vagy környezetbarát. Hangsúlyt helyeztünk arra, hogy az idén vásárolt új elemek alacsony energiafogyasztásúak legyenek” – fejtette ki.

A főpolgármester hozzátette, a Fő utca egyik végén az idén is helyet kap a 33 méteres óriáskerekék. A város emellett jégpálya üzembe helyezését is tervezi a Városi parkban. Ez a tervek szerint december első hetében nyitna ki, a pontos dátum az időjárás alakulásától függ majd, jelenleg a hűtőrendszer beállításán dolgoznak.

Ami a Kassai mesés karácsony programját illeti, Herrgott megjegyezte, azt technikai és anyagi szempontból is nehéz volt összeállítani. „Végül a város vezetése igyekezetének és a szponzorok támogatásának köszönhetően sikerült gazdag és színes programot összerakni” – fogalmazott. A részletes program a város honlapján is elérhető.

Kassa, karácsony, karácsonyfa
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.