2019. július 26., 09:06

Igazi kiképzést kaptak a nagymácsédi Maszat tábor lakói

Nyolcadszor rendezték meg a mátyusföldi Nagymácsédon a Nagyszombat megye által támogatott Maszat tábort. A gyermekek minőségi szórakoztatását és fejlesztését megcélzó rendezvény idén a katonai élet tematikája köré épült és külföldi kirándulással zárult.

maszat2.jpg
Médialapozó
Fotó: ProMached

Július végén elcsendesült a nagymácsédi iskola udvara és a tornaterem, véget ért a Maszat tábor, amely közel ötven gyermeknek adott otthont egy héten át. A tábor tematikája idén a katonai kiképzésre épült, így főleg a sportra és a mozgásra helyezték a hangsúlyt a szervezők. Fodor Szilvia, a Maszat tábor főszervezője megjegyezte, idén több volt a fiú érdeklődő, hiszen maga a témakör is fiúsabb volt, kevesebbet kézműveskedtek, mint az előző években, idén főleg a testi gyakorlatoké volt a főszerep, a gyerekek alaposan el is fáradtak minden nap.

Fotó:  ProMached

A Maszat tábor célja eseménydús, tartalmas és értelmes időtöltést biztosítani a gyerekeknek a nyári vakáció egy részében.

A főszervező hozzátette, úgy gondolják, a kistérségben és a faluban is igény van hasonló elfoglaltság iránt, és ezek a táborok a kis közösséget is jól összekovácsolják. A táborban nyolc anyuka vállalt önkéntes vezetői szerepet és a nagymácsédi felső tagozatos diákok is segítettek a kisebbek ellátásában és szórakoztatásában.

Fotó:  ProMached

A tábor a 4-10 éves korosztályt szólítja meg, Szilvia elmondta, több visszajáró táborozójuk van, akad olyan is, aki hároméves korától a Maszat tábor „lakója”. A Maszat táborban idén mindent megtettek azért, hogy igazi „besorozós” képzést kapjanak a gyerekek, még a fiúk is megtanultak gombot felvarrni, ahogy azt minden rendes katonának illik, és egy retro-tűzoltóautó, valamint rendőrkutyás bemutató is várta a táborlakókat.

A nagymácsédi táborozók a Mátyusföld egyes kirándulóhelyeit is bejárták, barangoltak a farkashidai kukoricalabirintusban, és tornáztak a nagyszombati kalandparkban.

Fotó:  ProMached

Az idei tábort egy az ausztriai Schlosshoffba tett kirándulással zárták, ahol kincskeresésen is részt vettek a táborozók, valamint bejárták a kastélyt a pincétől a padlásig.

A Maszat tábor megszervezését Nagyszombat megye és a ProMached polgári társulás támogatta.
maszat2.jpg
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.