2019. október 13., 07:30

Ide született: a Ma7 új műsorának első része - VIDEÓ

A ma7 médiacsalád munkatársai felvették a hétmérföldes csizmát. Fáradtságot, esőt, szélvihart és időhiányt nem ismerve kutatták, kérdezték, és örökítették meg azokat az embereket, akiknek nem mindennapi munkájuk egyben a hivatásuk is. Kitartásuk és tenni akarásuk inspiráló lehet valamennyiünk számára.

Az első részben az Érzéki Színház kulisszáiba nyerhetünk betekintést. A hagyományos színházi előadásoktól teljesen eltérő élményekben van része a közönségnek. Ez már érkezéskor kiderül, ugyanis egy külön teremben az előadásra való hangolódásé a főszerep, a darab után pedig az érzések lecsengése van porondon.

 

Az öt érzék egyikének, mégpedig a látásnak kizárásával születnek meg a, leginkább bibliai ihletésű, színdarabok. Az összes többi érzék fokozott figyelmet kap.

Mielőtt azonban belemélyednénk a színház filozófiájába, meg kell ismerkednünk a révész és vándor fogalmával. A révészek a színház színészei, akik segítik, vezetik és támogatják a bekötött szemű vándorokat, vagyis az előadás nézőit, illetve résztvevőit. Bennük olyan felismerések születhetnek, amelyek egész további életükre kihatással lehetnek. Ezt igazolják a visszajelzések is.

Patócs Diana, akit a nézők riporterként láthatnak majd, szintén részese lehetett a léleksétának.

Elmondása szerint szavakba nem foglalható élményben volt része, addig ismeretlen, jóleső érzés árasztotta el, magasságokat és mélységeket, boldogságot és keserűséget élt meg. A szemük ugyan letakarva, a szívük viszont tárva nyitva áll a lélekséta résztvevőinek.

Hogy honnan jött az ötlet, ki a meghonosítója, és milyen hatással van és volt rá az Érzéki színház, szombaton kiderül.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.