2018. október 17., 09:24

Sziklák is repültek Kaposkelecsényben

Háromfalu olimpiát illetve családi napot rendezett Kaposkelecsényben a Bercsényi Miklós Csemadok Alapszervezet az elmúlt vasárnap.

a-gyerekek-is-szorakoztak.jpg
Médialapozó
Fotó: Varga Tibor

A mai község 1943-ban három település összevonásával jött létre, Magyarkelecsény, Ungnyarád és Magyarmocsár lakói még a mai napig számon tartják, ki honnan származik, és szívesen összemérik erejüket egymással. Ezen a napon is az egykori falvak apraja-nagyja eljött, hogy eldönthessék: ki miben a legerősebb, legügyesebb, miközben jól is szórakoztak

A felnőtteket nyolc különleges versenyszám várta. Összemérhették tudásukat szalmabála-görgetésben, a gumicsirke célbadobásában, a traktorgumi-forgatásban, a rúdtartásban, a szikladobálásban, a kötélhúzásban.

Halásszunk teknőben!
Kép forrása: Varga Tibor
Halásszunk teknőben!

Aki nem kedveli a mozgást, annak is kínáltak szórakozást kézműves foglalkozás keretén belül, ahol megtanulhatták a szűrrátétes motívumokat, illetve csodás karkötőket  készíthettek.A gyermekek foglalkoztatásában a Csicseri Százszorszép Óvoda népi játszóháza volt a szervezők segítségére.

A különleges népi játékokkal tarkított délutánon  a résztvevők megismerhették a moldvai csángók körtáncait is, amelyeket Balázs Lilla tanított be, a zenét pedig  a budapesti Csente Flóra (koboz) és Kuttner Fruzsina (pásztorfurulya) szolgáltatta.

Aki megéhezett, megszomjazott, annak sem kellett hazasietnie, hiszen helyben gulyást ehetett, üdítőt fogyaszthatott. Voltak, akik saját süteményükkel kínálták meg társaikat.

 

 

toldi-miklos-utodai.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás