cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2018. április 1., 10:22

Húsvétvárás Felsőszeliben

15 éve rendezik meg húsvét szombatján a már hagyományosnak számító süteményvásárt a mátyusföldi Felsőszeliben. Az édességek eladásából származó bevétel a rendezvényt szervező helyi óvodát illeti.

Húsvétvárás
Fotó: TASR

A felsőszeli magyar tanítási nyelvű óvoda szülői munkaközössége az intézmény pedagógusaival összefogva szervezi meg immár 15-dik éve a húsvéti süteményvásárt. Az édes finomságokat a helyi óvodások szülei valamint a falu adakozó lakosai , cukrászművészei juttatják el a vásár reggelén a gyűjtőhelyre, az óvodába. A vásár körüli további munkálatokat a munkaközösség tagjai valamint a nevelők végzik el az együttműködés jegyében.

„ A helyi hagyományok szerint húsvétkor az óvoda,  karácsonykor az iskola szervezi a sütivásárt Felsőszeliben. A faulbeliek előszeretettel  jönnek, vásárolnak az ízes portékából, hiszen ünnepkor nagy keletje van a süteménynek. A bevétel pedig idén is az óvodát illeti.”– mondta el portálunknak Szabó Veronika, az óvoda szülői tanácsának elnöke.

Az óvodatanács tagjai már kora reggeltől serényen munkálkodtak a vásár sikerén. Mivel az időjárás esősre fordult, a tervezett piactéri árusítás helyett az óvoda ebédlőjében került sor az értékesítésre. A jubiláló süteményvásár iránt idén is nagy volt az érdeklődés.

„Évről évre nő a bevétel, az összeg a szülők aktivitásától függ. Fontos, hogy olyan közösséget építsünk, amelynek tagjai  tenni akarnak az óvoda megsegítéséért. Az összhang és a kommunikáció nagyon jó az óvónénikkel is. A szervezésben azonban fő szerepe a szülői tanács elnökének van. Minden évben kitűzünk egy konkrét célt, amire gyűjtünk és igyekszünk jó hangulatban, sikeres eredménnyel levezényelni a vásárt.”- nyilatkozta a hirek.sk-nak Soják Tímea, az óvodatanács pénztárosa, majd hozzátette a szülők is évről évre több figyelmet fordítanak a sütemények elkészítésére.

Az asztalokra valódi cukrászremekek kerültek. Linzerek,krémesek, mézesek, rétesek, kalácsok sorából válogathattak a vásárlók. A „süteménypiac” idén már kézművestermékekkel is bővült. Ennek még nincs teremtett hagyománya, mondták el a tanács tagjai, az emberek kevésbé értékelik a kézműves termékeket, nehéz az árukat is meghatározni, mert a valódi értékük ezeknek a dolgoknak megfizethetetlen.

Miután az időjárás is megkegyelmezett a vásározóknak, a sütiárusok kivonultak portékájukkal a helyi piactérre, hogy minél nagyobb közönséget szólíthassanak meg. Az árusítás és vásárlás is jó hangulatban telt, minden vásárló kézzel készített, díszes kitűzőt kapott emlékül az óvoda nevelőitől.

A szülői tanács későbbi jelentése alapján az idei, jubiláló süteményvásár volt eddig a legsikeresebb.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.