2024. március 31., 12:02

Húsvéti családi nap a Góra Ekofarmon

A környékbeli családok megszólítása volt a cél. A szervezők gondoskodtak a gazdag programról, tojáskeresés, tojásfestés, állatsimogató, kézműveskedés várta a gyerekeket, de a különleges lángos, gulyás, csapolt sör, kofola is hozzátartozott a családi naphoz.

Góra ekofarm
Galéria
+8 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

Dajcs Németh Melinda az ekofarm marketingese elmondja, az eddigi évek során nyáron szervezték meg a programot, amin mindig sokan részt vettek, ezért úgy döntöttek, legyen húsvétkor is. Remek időt sikerült kifogniuk, ezért most is sokan kilátogattak.

Góra Ekofarm
Fotó:  Bokor Klára

„A környékbeli családok megszólítása volt a cél. Szállítunk sok helyre Szlovákia szerte, de többen járnak ide a boltba is vásárolni, viszonozni szeretnénk a szeretetüket. A gyerekek jól érzik magukat a nagy füves területen, a csokitojás és csokinyuszi keresés folyamatos, az állatsimogatóban farmon nevelt állatokat lehet simogatni – kecskéket, gidákat, nyuszikat, de vannak itt tyúkok, csibék és kacsák is. A kézműves foglalkozásokon festhetnek tojást és gipszfigurákat, kipróbálhatják a makramékészítést, korbácsfonást, a családok piknikeznek, a gyerekek fociznak, kergetőznek a gyepen” – fejti ki Melinda.

Góra Ekofarm
Fotó:  Bokor Klára

Hozzáfűzi, van egy híres lángosuk tépett hússal és tormamártással, amiért mindenütt sorban állnak az emberek, de sok más finomságot is megkóstolhatnak a kilátogatók, hiszen a bolt is nyitva van.

Góra Ekofarm
Fotó:  Bokor Klára

És hogy miért biofarm az övék?

„A kisállat itt születik, itt nő fel a farmon, nincs szállítva, itt is kerül a vágóhídra. Nincsenek stressznek kitéve, szabadtéren vannak tartva, a tehenek a réteken legelésznek, malacokból kizárólag magalicákat tartunk. Saját takarmánnyal etetjük őket, teljesen adalékanyag mentesen, az állatok nem kapnak semmiféle antibiotikumot, növekedést segítő szert. Igaz így lassabban nőnek, de van erre az egészséges húsra igény. Több is elkelne, de ennyire van kapacitás. Nálunk semmi nem vész kárba – magyarázza a marketinges és kitér arra is, jó ebben a közösségben dolgozni, nagy családként mindent megbeszélnek és hagyják egymást kibontakozni.

Góra Ekofarm
Fotó:  Bokor Klára
img_3505
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.