2021. október 24., 16:22

Holnaptól több dunaszerdahelyi iskola is bezár a járványhelyzet miatt, jön az online oktatás

Hétfőtől online oktatásra tér át több dunaszerdahelyi iskola, köztük az ország legnagyobb magyar alapiskolája, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula is. 

Fotó: Facebook

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola igazgatója, Nagy Árpád portálunk érdeklődésére elmondta, hétfőn az egész iskola online oktatásra tér át, egészen az őszi szünet kezdetéig, szerdáig. Az intézményvezetőtől megtudtuk, az iskolabezárást a hatályos törvények értelmében sem az igazgatóság, sem a fenntartó, jelen esetben a dunaszerdahelyi önkormányzat nem rendelheti el, arról minden esetben az illetékes közegészségügyi hivatal dönt.

nagy árpád
Fotó:  Pomichal Krisztián
Nagy Árpád nyolcadik éve iskolaigazgató az ország egyik legnagyobb magyar alapiskolájában, Dunaszerdahelyen.
Tegnap értesítettek róla, hogy hétfőn már nem nyitjuk ki az iskolát" 

- nyilatkozta Nagy Árpád a ma7.sk-nak, hozzátéve,

öröm az ürömben, hogy a bezárás legalább amennyire lehet jókor jön. Csak három nap megy rá.

Csütörtöktől ugyanis kezdődik az ősziszünet, mire a diákok visszatérnének az iskolapadba, le is telik a karantén. Az iskolának tehát elég csak három napra online oktatásra áttérnie, ha minden jól megy, s nem találnak újabb fertőzötteket, a közegészségügyi hivatal a szünet után rögtön, azaz november másodikától engedélyezheti a jelenléti oktatás folytatását. Az igazgató tehát úgy véli, ha már mindenképp zárni kellett az iskolát, a körülményekhez képest még szerencséjük volt, ha minden jól megy, minimális lehet az online oktatás időtartama. Nagy közölte, a járvány valóban rohamosan terjed az iskolában. A pénteket nyolc karanténban lévő osztállyal zárták, 

a hétvégén azonban három újabb osztályt voltak kénytelenek karanténba helyezni és két pedagógusuk tesztje is pozitív lett.

Ez azt jelenti, hogy az iskola harmada, 33 osztályból 11 került karanténba a jövő hétre. Nagy Árpád szerint nem csak náluk figyelhető meg a fertőzésszám emelkedése, a közegészségügy tájékoztatása szerint a Dunaszerdahelyi hivatal szinte minden iskolájában emelkednek a mutatók. Nagy Árpád azt mondja, nem örül ugyan a közegészségügy döntésének, de látszik, 

ha hétfőn nem zárnának be, csak rosszabb lenne a helyzet. Így talán időben megálljt tudnak parancsolni a fertőzés terjedésének.

Értesüléseink szerint nem a Szabó Gyula az egyetlen bezárni kénytelen dunaszerdahelyi iskola. A Vidékfejlesztési Szakközépiskola és a hozzá tartozó Sportgimnázium is online oktatásra tér át a következő héten.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.