HIRDETÉS

Hol vannak a legveszélyesebb utak Szlovákiában?

hirek.sk 2018. január 20., 12:11
POZSONY. Nagyszombat megyének jutott a nem igazán hízelgő első hely: a megye útjain halt meg a legtöbb személy, a megye négy járásában történtek több áldozatot követelő közlekedési balesetek. A rendőrség közzétette a tavalyi év adatait járási bontásban is, ahol a balesetek a legtöbb áldozatot követelték. Négy járásban azonban nem történt halálos kimenetelű baleset.

Bártfa (Bardejov), Sztropkó (Stropkov), Felsővízköz (Svidník) és Vágsellye. Ebben a négy járásban volt tavaly a legbiztonságosabb a közúti forgalom, mivel nem történt bennük olyan közlekedési baleset, amely emberéletet követelt volna.

Nagy számú áldozatot követeltek a balesetek négy járásban. Nyugat-Szlovákiában ez a Nagyszombati kerület négy járására érvényes: a Dunaszerdahelyi, a Nagyszombati (Trnava), a Galgóci (Hlohovec) és a Pöstyéni (Piešany) járásra. Észak-Szlovákiában a Zsolnai (Žilina) és a Biccsei (Bytèa) járásban, keleten az Eperjesi (Prešov) és a Kisszebeni (Sabinov) járásban halt meg a legtöbb ember közlekedési balesetben.

A balesetek a legtöbb halálos áldozatot a Nagyszombati megyében követelték, ahol tavaly 38 személy halt meg. Relatíve magas volt a halálos áldozatok száma Közép-Szlovákiában is, a Besztercebányai kerület útjain 36 személy halt meg tavaly, a Zsolnai kerületben 35 volt a halálos áldozatok száma.

Meg kell jegyezni azonban, hogy a Besztercebányai kerület esetében nagyon sűrű úthálózatról van szó, a Zsolnai kerületben pedig a korábbi években jóval magasabb volt a halálos áldozatok száma, mint tavaly.

Relatíve biztonságos a két legnagyobb város körül működő megye. A Pozsonyi megyében a balesetek során 24 személy, a Kassai kerületben 23 személy halt meg.

A legtöbb ember továbbra is az 1. osztályú utakon hal meg, amelyeken a balesetek 104 személy életét követelték. Az autópályák és a gyorsforgalmi utak aránylag biztonságosak, bár gyorsan, nagy sebességgel közlekednek rajtuk a gépjárművek.

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS