Hoki vb – A kassai szervezők elégedettek

Fábián Gergő 2019. május 23., 13:00

Ma a végéhez ér a 2019-es jégkorong-világbajnokság kassai része. A szervezők, a város vezetése és a rendőrség is pozitívan értékeli a rendezvény lefolyását.

Fotó: Fábián Gergő

A város vezetése szerdán fogadta a jégkorong-világbajnokság szervezőbizottságának tagjait, a rendőrség képviselőit és további partnereket, akik részt vettek a szervezésben. Jaroslav Polaček főpolgármester köszönetet mondott a kiváló együttműködésért. Úgy fogalmazott, Kassa ma egyebek mellett tisztább lett, sok mindent megjavítottak, például a járdákat, és ezeket a pozitív változásokat a jövőben is folytatni szeretnék. „Számunkra az is értékes, hogy a hazai és a külföldi szurkolók megszerették Kassát. Azt mondják, vissza szeretnének térni a városunkba” – fűzte hozzá.

A bajnokság Kassán zajló része csütörtökön ér csúcspontjára a két negyeddöntős mérkőzéssel.

Képgalériánk:
Fotó: TASR

Büdi Aneta, a 2019-es jégkorong-világbajnokság kassai szervezőbizottságának igazgatója szerint a szervezők, a sajtó és a szurkolók szempontjából egyaránt nagyon pozitívan értékelhető a rendezvény. „Volt néhány apróság, amelyekkel menet közben kellett foglalkoznunk, de bízunk abban, hogy a nyilvánosság többnyire csak a bajnokság pozitív jelzéseit érzékelte, és mindenki jó érzéssel megy majd haza” – fogalmazott. Hozzátette, a 2011-es vb-hez képest, amelynek szintén Pozsony és Kassa adott otthont, fejlődésről lehet beszélni.

Véleménye szerint

sokat jelentett, hogy a szlovák válogatott Kassán játszott, így mindkét helyszín egyformán vonzó volt.

Ezt támasztja alá az is, hogy a bajnokság eddigi része alatt mindekét stadionban elkelt a jegyek 90 százaléka Büdi Aneta végezetül közölte, maguk a válogatottak is magasra értékelték a rendezvényt.

Radoslav Fedor, a Kassai kerületi rendőrfőkapitány reményét fejezte ki, hogy a rendőrség a bajnokság kassai zárónapján is sikeresen megbirkózik a feladataival. Mint mondta, a rendőrök a maximumot nyújtják. „A bajnokság ideje alatt nem találkoztunk olyan rendbontással vagy incidenssel, amelynél nagyobb erőt kellett volna bevetnünk” – húzta alá.

Hozzátette, a 2011-es vb-hez képest az idén háromszor több szurkoló érkezett, a városban például 2000-nél több finn volt elszállásolva, de a dánok szurkolótábora is nagy volt, illetve sokan érkeztek más országokból, s a hazai szurkolók is jelentős számban látogattak el Kassára. „Az egyelőre nem hivatalos adatok szerint 250 000 szurkoló fordult meg a városban, a biztonsági intézkedések ennek megfelelőek voltak” – mondta hozzátéve, ebben más kerületek rendőrei, valamint a határ- és idegenrendészet munkatársai, illetve a vámosok is segítettek.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS