2022. július 1., 14:14

Hogy szót értsünk! Fókuszban a kommunikációs készségek fejlesztése

A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség célja az idegenforgalom és a régió fejlesztése, amelyben a szolgáltatások minőségének is kulcsszerepe van. A minőség szempontjából elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció, de hogyan érhetjük el azt, hogy valóban célba érjen a mondandónk? Mit olvashatunk ki másból és mit árulunk el magunkról szavak nélkül? Hogyan kezeljük a felmerülő konfliktushelyzeteket? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a résztvevők a szervezet által kínált magyar nyelvű kommunikációs tréningen.

kommunikációs tréning

A visszajelzések alapján van igény a képzésre, az elsajátított készségeket az élet számos területén hasznosítani tudják a résztvevők.

A szervezet tagjainak közel húsz képviselője, a városi és községi hivatalok, valamint vendéglátóipari egységek dolgozói vettek részt a kommunikációs tréningen, amelyet június 29-én szerdán tartottak meg a Hotel Thermalpark konferenciatermében.

Somogyi Gábor, a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség elnöke kiemelte, hogy a Covid-19 világjárvány a szolgáltatói szektorban is komoly következményekkel járt és számos kihívással kell szembenézni az ágazatban dolgozóknak. Ezek közé tartozik a megfelelő kommunikációs készségek elsajátítása és alkalmazása is.

Számos helyzetben szembesülhetünk azzal, hogy egy egyszerű párbeszéd konfliktushelyzetté alakul át. Olykor az alkalmazottak is tehetetlenül állnak az ilyen helyzetek előtt, hiszen korábban nem tapasztalt szituációkban kell helyt állniuk. Erre kínál segítséget az idegenforgalmi szervezet, mivel számunkra is fontos, hogy az itt élő emberek és az ide érkező vendégek kellemes élményekben részesüljenek”

– szögezte le Somogyi Gábor.

Mészáros Krisztina tréner, kommunikációs szakember rámutatott, hogy a különböző munkahelyekről érkező résztvevők a nap végére több közös pontot is találhattak, azzal szembesülhettek, hogy hasonló problémákkal kell megküzdeniük. Ezekre is egységes megoldási javaslatokat kínált a szakember.

kommunikációs tréning

A résztvevők egyetértettek abban, hogy hasznos volt a foglalkozás és szívesen folytatnák a megkezdett munkát.

A szervezet tavasszal létrehozott egy képzés munkacsoportot, amely által megfelelően koordinálhatja az ilyen irányú tevékenységeket.

A közeljövőben szlovák nyelvű kommunikációs tréningre is sor kerül, az ősz folyamán pedig az idegenforgalomban tevékenykedő, valamint a hozzá kötődő vállalkozások és szervezetek képviselői számára is felkínálják a képzési lehetőséget.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.