2022. november 23., 18:40

Hogy lehet ellopni egy helikoptert? Rejtélyes eset egy hazai reptéren!

Elloptak egy helikoptert egy Nyitra melletti reptérről. A repülőtér üzemeltetői azt gondolták, a tulaj vitte el.

helikopterlopás Nyitra
Ha önnek ilyen helikoptert kínálnak olcsón, éljen a gyanúperrel, hogy az lopott...
Fotó: markiza.sk

Az esetről elsőként beszámoló Markíza televízió információi szerint egy ukrán férfi érkezett a járművel a repülőtérre. A gépen javításokat is végeztek, mondta Rastislav Šišovský, az Aeroklub Nitra munkatársa.

Azt, hogy mikor vitték el a gépet, nem tudni pontosan, az utolsó felvétel augusztus 28-án készült a gépről, így a nem mindennapi lopás időpontját szeptember elejére valószínűsítik.

Šišovský szerint a reptér üzemeltetői azt feltételezték, hogy az vitte el a helikoptert, aki hozta. A kegyetlen igazság azonban nem ez.

Az átlagember azt gondolná, helikoptert lopni azért bonyolult dolog. Nos, nem olyan egyszerű, mint egy doboz cigit elemelni a boltban, de a szakember szerint nem is annyira bonyolult.

Aki ért hozzá, és volt egy hidraulikus karral szerelt teherautója, az egy-kettőre ellophatta, fél óra alatt már végezhetett is. A helikopterről leszerelték a rotort, majd egy konténerbe tették, és elvitte egy kamion"

– vázolta az egyik lehetséges forgatókönyvet Ján Horvaj repülőgép-szerelő.

A tulajdonos kára 500 ezer euróra tehető.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.