2023. január 28., 13:51

Hó- és árvízvédelmi riasztást adott ki mára a meteorológiai szolgálat

Az időjárás miatt az ország mintegy felére érvényes elsőfokú riasztást adott ki szombatra a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. A Nagymihályi és a Tőketerebesi járásban ráadásul másodfokú árvízvédelmi riasztás is érvényben van.

tél, időjárás, Szlovákia
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

Az időjárási figyelmeztetés Szlovákia több déli és keleti járásán kívül mindre vonatkozik,

az oka pedig egyrészt az erős szél - mint például Kassa környékén, másrészt a szél okozta hótorlaszok kialakulásának magas valószínűsége.

Hónyelvek és hótorlaszok kialakulására Pozsony és Zsolna megyékben, Trencsén, Eperjes megye több járásában, a Rozsnyói, Besztercebányai, Gölnicbányai járásokban figyelmeztetnek a meteorológusok. Ugyanúgy elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az erős szél miatt a Kassai és a Kassa-vidéki járásokban, valamint kora délutánig a Tőketerebesi járásban is. A meteorológiai szolgálat szerint 65-80 km/h-s széllökésekkel is lehet számolni.

A Nagymihályi járás egészében, a Tőketerebesi járásban pedig a Ronyva-patak kivételével minden folyóvízen magas a vízállás, ezekre másodfokú árvízvédelmi riasztást adott ki az SHMÚ.

A figyelmeztetés egyelőre holnap délelőttig érvényes, de a helyzetet folyamatosan figyelve módosulhat a riasztás mértéke, vagy annak időtartama.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.