2021. március 18., 11:08

Hétfőtől a komáromi kórháznak csak a főbejárata lesz nyitva

Mivel a pandémiás időszakban egyre többen érkeznek a komáromi kórházudvarban működő tesztelő- és oltóközpontba, az intézmény igazgatósága március 22-től bevezeti a járványügyi intézkedések betartásának még hatékonyabb ellenőrzését. Mivel ehhez a kórház Megyercs utcai főbejáratánál jobb feltételekkel, például triázs rendszerrel is rendelkezik, ezért ideiglenesen lezárja a Kis ér soron levő, hátsó bejáratot.

Március 22-től majd csak e Megyercs utcai főbejáraton át lehet közlekedni.
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
A komáromi AGEL-kórház oltóközpontja nagyon jó, átgondolt vakcinációs rendszer szerint működik, s a mobil mintavételi helyén történő antigénes és PCR tesztelés is jól szervezett. Emiatt az utóbbi időben jelentős mértékben nőtt a kórházudvaron tartózkodó személyek száma. Bár a helyzet urai vagyunk, az időszerű járványügyi helyzetre való tekintettel folyamatosan megfelelő ellenőrzés alatt kell tartanunk az érkező és távozó páciensek mozgását. Az ő és a dolgozóink, illetve a járványügyi intézkedések fokozott betartása érdekében március 22-től, hétfőtől majd csak az alaposan ellenőrzött, Megyercs utcai főbejáraton át lehet belépni a kórházudvarba

 – tájékoztatott Miroslav Jaška kórházigazgató.

Hozzátette:

a tesztelésre és oltásra érkezők által szívesen használt, Kis ér utcai hátsó bejáratukat ideiglenesen bezárják, s majd az ottani kapun elhelyezendő közleményükben is figyelmeztetnek a változásra.
Hétfőtől a komáromi kórháznak csak a főbejárata lesz nyitva
E héten még a Kis ér utcai bejáraton át, hamarabb juthatunk el az oltóközpontig.
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Arról is beszámolt, hogy a kórházban némileg javult a járványhelyzet, ami nagy mértékben köszönhető a különféle óvintézkedéseknek és a betartásuk álladó ellenőrzésének.

,Ma már csak 9 kollégánk koronavírusos, s további 7 is házi karanténban van. Kórházi egészségügyi ellátásra 38 hagyományos kórházi ágyon gyógyuló és 4 lélegeztetőgépre kapcsolt páciens szorul. Rajtuk kívül további 141 olyan beteget kezelünk, akik nem Covid-fertőzéssel, hanem másféle diagnózisokkal kerültek kórházba

– árulta el.

Hétfőtől a komáromi kórháznak csak a főbejárata lesz nyitva
Az oltásra és tesztelésre érkezőknek jövő héttől majd át kell menniük a kórházudvaron.
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Végül az olvasóinkat is arra kérte, hogy a saját egészségük, életük, biztonságuk védelme érdekében továbbra is tartsák be a Covid-19 járvány megfékezését célzó intézkedéseket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.