2021. február 21., 08:10

Hétfőn kezdődik a tanárok oltása Rozsnyón

A hét folyamán ezernél több embert oltottak be a rozsnyói kórház oltóközpontjában, ahol hétfőtől a pedagógusok oltása is megkezdődik.

Fotó: TASR

A rozsnyói kórházat is működtető Svet Zdravia hálózat kommunikációs munkatársa, Jana Fedáková arról tájékoztatott, hogy a hét folyamán 1022 személyt oltottak be az intézményben. Hozzátette,

a hétvége folyamán a kassai vasúti kórházban és az iglói kórházban megkezdődött az 55 évesnél fiatalabb pedagógusok oltása, február 22-től, hétfőtől pedig kezdetét veszi 12 további intézményben, Rozsnyón és Rimaszombatban is.

„A rozsnyói kórházban napi 150 pedagógiai alkalmazott beoltását tervezzük” – közölte Fedáková. Hozzáfűzte, az elérhető időpontok folyamatosan frissülnek a korona.gov.sk weboldalon. Amennyiben az adott napnál a zárva kifejezés jelenik meg, az azt jelenti, arra a napra még nem lehet jelentkezni.

Egyúttal arról is tájékoztatott, hogy

a rozsnyói kórház 55 fős kapacitású COVID-osztályán jelenleg 45 személyt kezelnek.

„Ketten mesterséges lélegeztetésre szorulnak, 32 személy esetében pedig oxigénterápiát alkalmaznak” – fejtette ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.