Hét focidrukker ellen indult eljárás Pozsonyban

ma7 | TASR 2019. július 12., 18:40

Hét futballszurkolót – négy holland és három lengyel állampolgárt - gyanúsít a rendőrség a pozsonyi Ventúr utcai zavargásokkal kapcsolatosan – tájékoztat weboldalán a pozsonyi rendőrség.

Fotó: Pixabay

A gyanúsítottakat őrizetbe vették. Az ügyet úgynevezett szupergyors eljárás keretében vizsgálják. Felderítéséhez a rendőrség kéri mindazok segítségét, akik mobiltelefonjukkal felvételt készítettek a verekedésről, hogy jelentkezzenek a Pozsony I. Járási Rendőrkapitányságon (Sasinková utca). A büntetőeljárás keretében azt is vizsgálják, mekkora anyagi kár keletkezett.

„A mai napig hét ember ellen indult vádemelési eljárás garázdaság bűncselekménye miatt. A gyanúsítottakat kihallgattuk. A többieket szabadlábra helyeztük. Jelenleg a gyorsított eljárás lezárását várjuk” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Matej Izakovič ügyész, a kerületi ügyészség szóvivője.

A belügy magyarázkodik: nem lehetett előre tudni, hogy összecsapnak a futballszurkolók
Véletlenül találkoztak össze a két csapat drukkerei, amit nem lehetett előre látni.
A szerdai (július 10.) Ventúr utcai verekedés után 107 embert – 51 bolgár, 41 lengyel, és 15 holland állampolgárt vettek őrizetbe a rendőrök. 17 személy megsérült. A bolgárok csapatuk csütörtöki, a  Rózsaheggyel (Ružomberokkal vívott mérkőzésére érkeztek. A lengyel és a holland fociszurkolók a rendőrség információi szerint a Slovan-Montenegró meccsen akartak zavargást provokálni.
0 HOZZÁSZÓLÁS