2023. november 21., 19:43

Helyére került Kassa idei karácsonyfája - KÉPEKKEL

Megérkezett megszokott helyére, a Fő utcára Kassa idei karácsonyfája, egy 19 méter magas jegenyefenyő. A karácsonyfa fényeit a Fő utca karácsonyi díszkivilágításával egyetemben december 1-én kapcsolják fel.

Kassa, karácsony, karácsonyfa
Galéria
+9 kép a galériában
Fotó: facebook.com/kosiceofficial

A 19 méter magas jegenyefenyő a Kassa-környéki járáshoz tartozó Nagyszalánc (Slanec) község temetőjéből érkezett. Kivágásában és szállításában, majd a kétórás út után elhelyezésében Kassa Fő utcáján, az Immaculata-szoborcsoport mellett a Kassai Városi Erdők rt. munkatársainak a városi lakáskezelő vállalat munkatársai is segítettek.

Kassa, karácsony, karácsonyfa
Fotó:  facebook.com/kosiceofficial

A karácsonyfát körülbelül 2000 méternyi fényfüzér és 14 000 LED fényforrás díszíti majd. Emellett a kassaiak a megszokott díszkivilágításnak is örülhetnek, a Fő utcára 150 világító dísz kerül ki. Nem hiányzik majd a hatalmas karácsonyi gömb az Alsó kapunál vagy a kivilágított „szerelem hídja”, amely a Malom utcát és a Városi parkot köti össze – tájékoztatott a város a közösségi oldalán.

A karácsonyfa fényeit a Fő utca karácsonyi díszkivilágításával egyetemben december 1-én kapcsolják fel, egyúttal ekkor veszi kezdetét a Kassai mesés karácsony elnevezésű karácsonyváró rendezvénysorozat is.
2022-12-07 Kassa, karácsony, díszkivilágítás
Ilyen volt tavaly Kassa karácsonyfája
Fotó:  Fábián Gergely
Kassa, karácsony, karácsonyfa
Galéria
+9 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.