2019. augusztus 31., 08:35

Házilag eszkábált repülővel „lépte át” a szlovák határt egy ukrán férfi

A törvénytelen határátlépésről a szlovák rendőrség Facebook oldalán tájékoztatott.

ukrán kisrepülő
Fotó: TASR

A rendőrség a repülőgép fura, fülsértő hangjára figyelt fel Kelet-Szlovákiában, a Kassai kerület Szobránci (Sobrance) járásában - írta a Sme.sk hírportál.

Rendőrségi járőrök és vámtisztek átfésülték a térséget a zaj forrását kutatva.

Jenke (Jenkovce) és Bező (Bezovce) települések között pénteken a reggeli órákban, egy mezőn kis repülőre és pilótájára bukkantak a hatóságiak. Az ukrán állampolgárságú férfit őrizetbe vették, a határ illegális átlépésével gyanúsítják.

Nem ez az első eset, hogy az ukrán határ térségében a szlovák rendőrségnek intézkednie kellett a határ illegális átrepülése miatt.

Egy évvel ezelőtt egy férfi afgán menekülteket juttatott át Ukrajnából Szlovákiába sárkányrepülővel. Két évvel még korábban egy kisrepülőgép tíz indiaival landolt a Kassai kerület Nagymihályi járásában lévő Gatály (szlovákul: Hatalov) községben. A pilótának még a rendőrség kiérkezése előtt sikerült visszarepülnie Ukrajnába.

Mintegy négy évvel ezelőtt, 2015 novemberében egy ukrán helikopter zuhant le Kelet-Szlovákiában, közel a határhoz. Heten meghaltak, köztük négy délkelet-ázsiai migráns. A helikopter alacsonyan haladt a ködös időben, hogy ne vegyék észre.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!