2018. március 28., 08:19

Határtanul Győrben

A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola diákjai március 20-tól 23-ig egy élményekkel dús tanulmányi kiránduláson vehettek részt Kisalföld szívében, ahol a Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola látta vendégül az odalátogatókat.

Határtanul Győrben

A négynapos kiránduláson 20 diák és 2 kísérőtanár vett részt Dunaszerdahelyről, valamint a barátiskola diákjai és tanárai.

A kirándulás első napján a barátiskola igazgatóhelyettese fogadta diákjainkat. Az ünnepélyes megnyitó keretein belül az iskolák és diákok bemutatkoztak egymásnak, majd közösen ellátogattunk Győr belvárosába, ahol Pusztai Csaba tanár úr tartott városnézést. Mindezek után visszasétáltunk az iskolába, ahol a diákok közösen megbeszélték az első nap eseményeit. A nap végén kellemesen elfáradva elfoglaltuk szállásunkat, ahol kipihenhettük a nap fáradalmait.

A kirándulás második napja szintén nagyon mozgalmas volt, mivel először Pápára látogattunk el, ahol megnéztük az Eszterházy kastélyt és sétát tettünk a kastélyparkban és megtekintettük a templomot. A délután folyamán az iskolába való visszatérés után megkezdődött a közös feladat, mely lomok újrahasznosítása volt. A következő napon ellátogattunk Zircre, Csesznekre és a Pannonhalmi apátságba. Az utolsó nap a közös munkával kezdődött, végezetül elbúcsúztunk és elindultunk Dunaszerdahelyre.

Bátran kijelenthetem, hogy vendéglátóink számos programot szerveztek, melyek keretein belül megismerhettük iskolájukat és tevékenységeiket, Győr városát, valamint a diákokat és tanárokat egyaránt. Minden diákunk remekül érezte magát a négy nap során, számos új élményekkel gazdagodtak és olyan helyekre juthattak el, ahol még eddigi életük során nem jártak. Nekünk, mint tanároknak is jót tett ez a kirándulás, hiszen segített abban, hogy diákjainkat jobban megismerhessük, valamint három remek magyar kollégával is megismerkedhettünk. 

Az iskola tanárai

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.