2021. február 16., 19:21

Hatalmas cigarettafogás Losoncon

Szlovákia történetének legnagyobb illegális cigarettagyárát számolta fel a pénzügyőrség Losoncon. A keddi rajtaütés során 44 tonna dohányt foglaltak le és 18 embert vettek őrizetbe.

Fotó: Pénzügyi Igazgatóság/Finančná správa

A Pénzügyi Igazgatóság történelminek nevezte a „Fekete Párduc” névre keresztelt akciót, melyet többhetes előkészítés előzött meg. A mai rajtaütés során a több tonnányi dohány mellett 24,6 millió szál cigarettát és a cigaretták előállítására szolgáló gépeket, gépsorokat foglaltak le. 

A lefoglalt áruval nagyjából hatmillió eurónyi jövedéki adó kiesését előzték meg. A razzia jelentőségét jól mutatja, hogy a most lefoglalt dohány az elmúlt három évben lefoglalt összes dohányipari termék egyharmadát teszi ki.

Az ügyben 18 személyt vettek őrizetbe és indítottak ellenük eljárást, közülük ketten szlovák és tizenhatan ukrán állampolgárok - közölte Miroslav Homola, a Pénzügyi Igazgatóság Bűnügyi Hivatalának igazgatója.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.