2021. május 31., 13:17

Hasznos holmik után kutatva

Gardrób- és könyvvásárt szervezett a nagymegyeri SNITT nonprofit szervezet a Szent István téri Zárda udvarán. Az esemény támogatói között szerepelt a 23. számú Arany János cserkészcsapat is.

Snitt-gardrób és könyvvásár
Fotó: Reczai Lilla

A SNITT szervezet egyik vezetője, Katona Réka számításai beigazolódtak, sokan szerettek volna megválni még jó állapotban lévő ruháiktól és könyveiktől, így nagyjából harminc árus kínálta portékáját az érdeklődőknek a nagymegyeri Zárda udvarán. "Annak ellenére, hogy nem volt tele az udvar, nagyon jól érezték magukat a résztvevők. A rendezvény lényege is az volt, hogy az árusoknak sikerüljön minél több hozott ingóságot eladni, s elégedetten térjenek haza. A SNITT felkínálta a lehetőséget, hogy az el nem adott dolgokat a szervezetünk adja tovább a helyi, illetve környékbeli rászoruló családoknak” – nyilatkozta.

Snitt-gardrób és könyvvásár
Fotó:  Reczai Lilla

Katona Réka szerint a már használt ruhák és kiegészítők mindig különlegesek, egyediek. A szervező azt is elmondta, hogy volt egy festményeket eladó hölgy, Bogár Éva a rendezvényen, aki képeivel támogatná a SNITT-et. Az eladott festmények után fennmaradt összeget ugyanis a szervezetnek adnák, amely tovább adná az összegyűlt pénzt a rászorulóknak. "Ha a vásárban nem kelnek el a képek, utólag is érdeklődhetnek irántuk az esetleges gyűjtők, érdeklődők” – tette hozzá Réka.

Snitt-gardrób és könyvvásár
Fotó:  Reczai Lilla

Az eső kissé beleszólt a tervekbe, de az élmény adott volt, hiszen a résztvevők és az árusok is örültek a személyes találkozásoknak. A dunaszerdahelyi Füzik Szilvia ruhákkal érkezett a vásárba, ahol fellelkesítették őt a résztvevők, még ha az asztaláról nem is minden fogyott el.

Snitt-gardrób és könyvvásár
Fotó:  Reczai Lilla

A SNITT nonprofit szervezet tagjai számos további programmal készülnek a nagyközönségnek. Vetítéseket terveznek, koncerteket és egyéb érdekes eseményeket is szeretnének szervezni a nyár folyamán.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.