2019. január 16., 18:43

Harminc új munkahelyet teremtene egy beruházó Losoncon

A Poortjes társaság a losonci ipari parkban új csarnokot akar építeni alumínium- és vaskapuk gyártásához, szereléséhez és raktározásához. A társaság így kezdetben legalább 10, később pedig körülbelül 30 munkahelyet teremt. Az egyik városi képviselő által januárban előterjesztett anyag szerint a beruházás várható összege 200 000 euró lesz.

Losonci ipari park
Nagyon örülök, hogy ilyen kisebb befektetőink is vannak. 30 embernek ad munkát, és én emögött családokat látok, vagyis az itteniek bevételi lehetőségeit. A járásunkban sok ember csak nagyon alacsony végzettséggel rendelkezik, vagy egyáltalán nincs végzettsége. A beruházó ajánlata ezért számukra is jó hír”

– jegyezte meg Alexandra Pivková, a város polgármestere.

A képviselő-testületi ülésen a képviselők megszavazták a 0,44 hektáros terület hosszú távú bérbeadását a befektető részére, aki ezen a helyen felépítheti az említett csarnokot.

A bérleti szerződést - a polgármester szerint - már februárban jóváhagyhatják.

„Más ilyen kisebb befektetőkről is tudunk” – jelezte Pivková.

Az indoklás szerint az új csarnok építését idén októberben lehetne elkezdeni. Ez legkésőbb 2020 márciusában lenne kész, és ugyanezen év júliusáig a használatbavételi engedélyt is ki lehetne adni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.