Hamarosan új oltóközpontok nyílnak Nyitra megyében

2021. február 24., 11:33
Farkas Iván

Az év kezdetétől fokozatosan nyíltak meg az oltóközpontok az állami, a megyei, a városi és a magán-kórházakban. Nyitra megyében így fokozatosan oltóközpont létesült Nyitrán, Komáromban, Léván, majd Érsekújvárban, Ipolyságon és Nagytapolcsányban, ahol a koronavírus ellen beoltják az érdeklődőket (adott korcsoporton belül) és azokat, akik számára fokozottan ajánlatos az oltást.  

Fotó: TASR/AP
Oltóközpont működés közben.

Ezekkel párhuzamosan az egészségügyi miniszter néhány hete megbízta a 8 megyét, saját hatáskörükben nyissanak oltóközpontokat. Elsőként Besztercebánya megye nyitott oltóközpontokat, majd a sorban Nagyszombat megye következett.

Nyitra megyében is előrehaladott állapotban van a megyei oltóközpontok létesítése.

Kedvező hír a megye déli járásaiban élők számára, hogy Nyitra megye és a kerületi tisztifőorvos megbízásából a Komáromi Általános Kórház fogja létrehozni, majd igazgatni a Nyitra megyei oltóközpontokat. Ami azt jelenti, hogy a már működő oltóközpontok mellett hamarosan új oltóközpontok nyílhatnak meg, akár a megye déli járásaiban található városokban is. A Komáromi Általános Kórház, amellett, hogy komoly múltra visszatekintő járványügyi osztállyal rendelkezik és januártól három oltóállomást tart fenn, mozgó oltóközpontot is berendezett. Ezzel is lehetőség nyílik arra, hogy a mezővárosokban és a vidéken mihamarabb lehetőség nyíljon a lakosság széles körű beoltására.

A Komáromi Általános Kórház igazgatója – amint megfelelő számú vakcina áll majd rendelkezésre – elsőként Párkányba irányítaná a mozgó vakcinaközpontot.

Lehetővé téve a város lakosságának és a környékbelieknek, hogy lakhelyükhöz közel oltassák be magukat. Hiszen Párkány fekszik legtávolabb a kórházaktól, a ma már működő oltóközpontoktól. Majd fokozatosan a Nyitra megye déli járásaiban található további mezővárosokba is eljut a mozgó vakcinaközpont. Azok számára lehet ez kedvező hír, akik be szeretnék oltatni magukat, és eddig nem tudtak vagy nehezen tudtak időpontot rendelni az oltásra. Vagy azok számára, akik arra kényszerültek, hogy távoli kórházban oltassák be magukat.

Csupán egy dologra lesz égető szükség: legyen végre megfelelő számú, jó minőségű oltóanyag.

A szerző az MKP szakmai alelnöke és a párt Nyitra megyei frakcióvezetője.

Kövesse facebook oldalunkat is!