2019. június 17., 16:28

Ha minden jól megy, 2022-ben adják át a forgalomnak a Vajkát Keszölcéssel összekötő közutat

A Duna alatt kialakított, Vajkát Keszölcéssel összekötő közút projektje egyre közelebb kerül a megvalósításhoz.

201702071206000.0000000000000000000000001a_vajka.jpg

A Vízgazdálkodási Építővállalat megkapta az elvi építési engedélyt, a napokban kiírja a közbeszerzési pályázatot. Az autók, kerékpárosok és gyalogosok a tervek szerint 2022-ben kelhetnek majd át először a Duna alatt. Ezt hétfőn jelentette be Sólymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter és Daniel Kvocera, a Vízgazdálkodási Építővállalat vezérigazgatója.

A bősi erőmű felvízcsatornájához tartozó vízáteresztő alagutak átépítésére vonatkozó közbeszerzési pályázat 25 millió eurós költséggel számol.

A vízáteresztő alagutak a szivárgó víz felfogására és a Duna-ágak vízpótlására szolgálnak. Öt ilyen járat van, ugyanakkkor már a tervezésnél felmerült, hogy három is elegendő lenne az eredeti feladat ellátására.

„Két járaton keresztül közlekedhetnek majd a személyautók, a gyalogosok és a kerékpárosok. Két éve jelentettük be a tervet, mára elkészült a projekt. A Vízgazdálkodási Építővállalatnak április óta érvényes engedélye van, most kezdik felvásárolni a projekt megvalósításához szükséges telkeket. A héten meghirdetjük a közbeszerzési pályázatot a kivitelezőre” – fejtette ki Sólymos.

Amennyiben minden a terv szerint fog haladni, már 2022 elején megindulhat a forgalom a Duna alatt (a pesszimista verzió szerint 2022 végén). Kvocera elmondta: elemezték az alagutak állapotát és az esetleges kockázatokat, az eredmény pedig az, hogy a projekt nemcsak megvalósítható, hanem biztonságos is. Hozzátette:

az öt járatból kettőt építenek át, egyet az autósok, egyet pedig a gyalogosok és a biciklisek számára.

„Az érintett községek lakosai egész évben használhatják majd az alagutakat. Az egyik oldalról a másikra három perc alatt juthatnak át. Korábban ugyanez az út komppal 15 percig tartott, és az embereknek sorba kellett állniuk” – magyarázta Kvocera. A projekt összköltsége 24,7 millió euró lesz, melyet a Vízgazdálkodási Építővállalat előreláthatólag saját forrásból fog téríteni.

Az autósok, a biciklisek és a gyalogosok térítésmentesen kelhetnek majd át a Duna alatt bizonyos időközönként. A közlekedést jelzőlámpák fogják irányítani. A Vízgazdálkodási Építővállalat igazgatója szerint elképzelhető, hogy kiegészítő jelleggel az alagutak megnyitása után is közlekedni fog egy államilag fenntartott komp a két part között.
Megosztás
Címkék