2022. május 27., 15:44

GYORSHÍR: Madárinfluenza a Vágsellyei járásban

Madárinfluenzával fertőzött baromfit találtak egy vágfarkasdi házi tenyészetben. Elrendelték a helyi baromfitenyészetek összeírását és ellenőrzését.

tyúkok, madárinfluenza
Fotó: MTI
Illusztrációs felvétel

Madárinfluenzával fertőzött baromfit találtak egy vágfarkasdi házi tenyészetben. A hírt megerősítette a Vágsellyei Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-ipari Felügyelet is. A hivatal elrendelte a községben található baromfitenyészetek és madártenyészetek összeírását. Az összeírást a község alkalmazottai végzik az elkövetkező napokban. Restár Jánost, a falu polgármesterét szolgálati útján érte a hír, ezért az önkormányzat alkalmazottait kérte, tudassák a regionális hivatal rendelkezéseit a falu lakosságával, készek együttműködni a felsőbb szervekkel és betartani az utasításokat.

A regionális állategészségügyi hivatal a madárinfluenza megjelenésének és gyanújának esetében javasolja korlátozni a háztáji baromfi és madárfélék közvetlen és közvetett érintkezését a szabadon élő madarakkal. Az állattartóknak az ólakba való belépéskor és kilépéskor javasolt fertőtlenítést elvégezni. Az itatásra használt víz nem származhat olyan itatóból, amely elérhető a szabadon élő madaraknak is.

A Vágsellyei Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-ipari Felügyelet felszólítja a régióbeli lakosokat, amennyiben olyan tüneteket észlelnek, mint a baromfik étvágytalansága, folyadékfelvétel csökkenése, a tojástermelés csökkenése, megnövekedett elhalálozás, szem- és csőrváladékozás, hasmenés, levertség, végtagok duzzadása, jelentsék azt a következő telefonszámokon: 031/7702170, 0911955707.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.