2021. december 3., 08:29

Gyorsan terjed a járvány az Érsekújvári és a Lévai járásban. Komáromból is kedvezőtlen adatok jöttek

Az Érsekújvári és a Lévai járás napi esetszáma a legrosszabbak közé tartozik az egész országban.

koronavbírus maszk orvos
Fotó: unsplash.com

Ahogy arról hírt adtunk, december 1-jén 7 853 új fertőzöttet azonosítottak Szlovákiában. Bár a kiértékelt tesztek pozitivitása továbbra is magas, ez az érték szerencsére elmarad a múlt heti napi tízezret is meghaladó esetszámtól.

A tendencia valóban kedvező, de a csökkenés az országon belül területileg nem egyenletes. A járvány őszi gócpontjának számító északi és keleti régiókban tapasztalható jelentősebb csökkenés, ezzel szemben a déli, magyarok által sűrűbben lakott járásokban helyenként még nőtt is az új fertőzöttek száma.

Kiugróan magas számokat kapunk, ha az Érsekújvári (221) és a Lévai járás (219) adatait nézzük, ez a két régió országos összevetésben is azon tíz járás között van, ahol a járvány jelenleg leggyorsabban terjed.

December 1-jén Pozsonyban 766, a Szenci járásban 170, a Galántaiban 71, a Dunaszerdahelyiben 90, a Vágsellyeiben 25, a Komáromiban 138, a Nyitraiban 226, a Nagykürtösiben 50, a Losonciban 66, a Rimaszombatiban 29, a Nagyrőceiben 38, a Rozsnyóiban 27, a Kassa-környékiben 132, Kassán 408, a Tőketerebesi járásban 170, a Nagymihályi járásban 142 új fertőzöttet azonosítottak.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.