2021. április 15., 19:52

Gyorsan be lehet jutni a komáromi kórházban végzendő mammográfiai vizsgálatra

Ezentúl nem kell sokáig várólistán időzniük azoknak a nőknek, akik mammográfiai vizsgálatot szeretnének végeztetni a komáromi Agel-kórházban. A felújított mammográfiai rendelőben korszerű digitális berendezés áll a rendelkezésükre, s az előzetes bejelentkezést követően csak két-három napig kell várakozniuk.

Fotó: Agel Rt.

A mellrák jelenleg a nők leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedésének számít. Megelőzhető a rendszeres mammográfiai szűrésekkel, amelyeken a 40 év feletti hölgyeknek kétévente kellene átesniük. Sajnos, eddig attól sokukat elriasztotta a vizsgálattal együttjáró fájdalom és a hosszadalmas várakozás.

Gyorsan be lehet jutni a komáromi kórházban végzendő mammográfiai vizsgálatra
Fotó:  Agel Rt.
Mivel a kórházunkban nagyon fontosnak tartjuk a pácienseink komfortérzetét, ezért a kellemes környezetben, korszerű berendezéssel végzendő mammográfiai vizsgálat során a páciensek már nem éreznek olyan fájdalmat, mint 10-20 évvel ezelőtt. További nagy előnynek számít az is, hogy az időpontjuk az előzetes bejelentkezésük utáni második-harmadik napra szól"

– mondta Miroslav Jaška kórházigazgató.

Azt is megtudtuk, hogy a szükséges adatlap kitöltése és a derékig történő levetkőzésük után gyors és fájdalommentes, csupán 5-10 percig tartó kivizsgálás következik, amely során egy szakember különböző testhelyzetekből négy felvételt készít.

„A páciensek két napon belül megkapják az eredményüket, majd akadnak, akiket ultrahang-vizsgáltra is elküldünk. Ha szükséges a mellből történő mintavétel, a biopszia lehetőségét is felkínáljuk, amelyre szerdánként az USG-állomásunkon kerülhet sor” – egészítette ki az elmondottakat az igazgató.

Gyorsan be lehet jutni a komáromi kórházban végzendő mammográfiai vizsgálatra
Fotó:  Agel Rt.

A vizsgálatra személyesen, vagy a 035/790-9311-es, illetve a 035/790-9612-es telefonszámok egyikén, esetleg a kórház www.nemocnicakomarno.sk honlapján található online nyilvántartási űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.