Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2020. január 12., 19:10

Gondokat okozott a jegesedés Gömörben

A rimaszombati kórházban csütörtöktől több mint 60 olyan sérültet láttak el, akik elcsúsztak a jeges utakon vagy járdákon. A jegesedés hétvégére a legtöbb helyen megszűnt, ám az ország keleti részében továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. 

A hét második felében ónos eső és jegesedés nehezítette a közlekedést szinte az egész országban. A legrosszabb talán Gömörben volt a helyzet, ahol a nappali alacsony hőmérsékletek miatt a jégpáncél helyenként szombatig is megmaradt.

Több közúti baleset történt, az autóbuszok késtek, sokan elcsúsztak a jeges utakon, járdákon. 

Jana Fedáková, a rimaszombati kórházat üzemeltető Svet Zdravia hálózat kommunikációs szakértője elmondta, hogy a pácienseket főként a felső és alsó végtagok sérüléseivel kezelték. Hét esetben műtéti beavatkozásra is szükség volt. 

A közlekedésrendészet jelentése szerint több kisebb koccanás és enyhébb káreset is történt. A tűzoltóknak a legtöbb gondjuk azzal a Privigyéről Kassára tartó teherautóval volt, amely a rimaszombati Cél (Cieľ Motorest) nevű étterem előtti parkolón csúszott meg, s letarolta az ott található mászókát, s kidöntött egy díszfát. A mentés megkezdése előtt a kiérkező tűzoltóknak biztonsági óvintézkedéseket is foganatosítaniuk kellett, mivel megsérült a jármű üzemanyagtartálya. A sofőr azonban sértetlenül megúszta a balesetet.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) az elkövetkező napokban várható jegesedésre és ködre hívta fel a figyelmet. Kelet-Szlovákiában, valamint a Rozsnyói és Nagyrőcei járásban a csúszós utak miatt rendeltek el elsőfokú figyelmeztetést, amely kedd estéig marad érvényben. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.