2022. június 10., 18:22

Gazdag lelki nap - Nyitott Templomok Napja Szőgyénben

Szombaton - már ötödik alkalommal - nyitott templomkapu és tartalmas nap várja a Szőgyénbe látogatókat - a Mária-tisztelet jegyében, Mindszenty József hercegprímásra és Pio atyára emlékezve.

nyitott templomok
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

A napot a rendezvény fővédnöke, a Jópásztor Alapítvány elnöke, Szőgyén plébánosa Farkas Zsolt, a szervezők nevében pedig Leboc Szabolcs a Szőgyén Öröksége Társulás elnöke nyitja meg.

Mindszenty József bíborosra születésének 130. évfordulóján egész életét bemutató kiállítással emlékeznek. Az egyes paneleken található QR-kódokat leolvasva pedig még jobban elmerülhetnek a látogatók a szent életű bíboros életének gazdagságában.

És hogy mi kapcsolja a kommunisták börtönében sínylődött bíborost Pio atyához?

Pio atya - egyszerre két helyen lévén - ostyát és bort vitt neki és ministrált a miséjén"

- írja Miracles című könyvében D. Scott Rogo. Erről is szó lesz a lelki napon.

11 órakor szentmisét mutat be Farkas Zsolt atya és oltártestvérei.

A könyvtár és galéria kiállítótermében nyílik a Zarándok-Jel-Kép-Út vándorkiállítás, melyet Méhes Richárd, a Via Mariae polgári társulás elnöke nyit meg. Lőrinc Sarolta Aranka palóc értékmentő Gyökér és lomb könyvbemutatóval egybekötött előadása élmény lesz felnőtteknek és gyerekeknek. Midemellett rajzkiállításra és filmvetítésre is sor kerül úgy a felnőtteknek, mind a gyerekeknek. Fellép a helyi Szőlővirág Népdalkör és dicsőítés is lesz Danczi Mónikával és Václav Tihamérral.

nyitott templomok
Fotó:  Bokor Klára

A 20.00 órakor kezdődő szentségimádás kihagyhatatlan, szárnyakat ad a léleknek.

nyitott templomok
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.