Gasztro workshop a Kukkonia farmon

2021. június 26., 21:00
Reczai Lilla

A Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség és az Arrabona EGTC közös szervezésében valósult meg a ,,Közös intézményközi szakmai együttműködés a Szigetköz-Csallóköz turisztikai régióban” című pályázaton belüli Gasztro workshop. A pályázatot az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja támogatta.

Gasztro workshop
Fotó: Reczai Lilla

A Kukkonia farmon tartott workshopnak a lényege a gasztronómiával kapcsolatos helyi problémák kiküszöbölése és megoldáskeresés volt. Nagyon színes volt a paletta az előadók, beszélgetőpartnerek terén. Koller Ingrid, a dunaszerdahelyi Turisztikai Információs Iroda igazgatója portálunknak elmondta, hogy kerekasztal-konferencia jellegűen működtek a panelbeszélgetések, amelyeket a különféle témák ismerői, szakemberei tartottak. A program során a résztvevők négy panelbeszélgetést hallgattak meg, amelyeken aktuális témákról vitatkoztak a szakemberek a lehetséges megoldásokra, jövőképre fókuszálva.

Gasztro workshop
Fotó: Reczai Lilla
Balról jobbra: Bugyenszki Zoltán, Cséfalvay Tamás, Pavella Ádám, Dóka Tímea és Koller Ingrid
,A csallóközi gasztronómiát illetően maga a Gasztro workshop ötlete már tavaly év elején megfogalmazódott a fejünkben, s a Csallóköz legjobb étele verseny előfutáraként szerettük volna megszervezni. Pontosan azért, hogy a rendezvényhez hozzákapcsolódó személyek, cégek, vállalkozók képviselői leüljenek egymással beszélgetni, konstruktívan vitatkozni. Azt érzékeltük, hogy mindenki csupán a saját területén tevékenykedik, de nem kerültek össze, hogy érdemben beszélgessenek egymással és megoldásokkal álljanak elő”

– nyilatkozta Koller Ingrid.

Az elhangzott témák között szerepet kapott a vendéglátásban dolgozók helyzete a covid előtt, illetve után, mi változott, milyen helyzet áll fenn jelenleg. A beszélgetőpartnerek között ott volt Bindics Imre, séf, A. Szabó László alpolgármester, Bódis Gyula, hivatali alkalmazott és Kosztra András – Gastro DS. A következő témakör a csallóközi kistermelőket érintette, helyi alapanyagok – a minőség megtartása hosszú távon volt a beszélgetés témája. Pónya Norbert (Apumondta sütöde), Bindics Zsolt (Vidám paradicsom), Czucz Péter (Hotel Chateau Amade), Szabó Attila (Kukkonia p.t.), Ürögi Zsuzsa (Búslak Oil) és Pavella Ádám (Kukkonia p.t.) voltak a panelbeszélgetés fő beszélgetőtársai. A továbbiakban a helyi éttermekről és az újraindulásról esett szó, Cséfalvay Tamás (Safari étterem), Bugyenszki Zoltán (Viator Apátsági Étterem), Bindics Imre és Pavella Ádám között.

Gasztro workshop
Fotó: Reczai Lilla

A negyedi panelbeszélgetés a biohulladék kérdéskörét taglalta, amelyről Inczédi Gábor (ökológus), Reczai Péter (Espik group s.r.o. munkatárs), Fitos Péter (Thermalpark) és Nagy Kornél (Gastro DS) beszélgettek. A beszélgetéseket Somogyi Gábor és Dóka Tímea vezette.

,,Nem nálunk van a bölcsek köve, és nem hinném, hogy minden problémára azonnal megszületik a megoldás egy-egy beszélgetés után, de bízom benne, hogy elindul egy folyamat, s nem ez lesz az első és utolsó alkalom, hogy ilyen szép számban összejöttünk. A résztvevők között szeretnénk elindítani egy kommunikációs csatornát, és nemcsak hasznos információkkal, hanem ötletekkel közelednek majd a másikhoz” – mondta el Koller Ingrid.

Kövesse facebook oldalunkat is!