2021. május 24., 18:42

Friss gyümölcs és zöldség a tét

A dunaszerdahelyi Egyesített Alapiskola idén is csatlakozott a Kaufland ,,Čerstvé hlavičky – Friss fejecskék“ elnevezésű versenyébe, amelynek nyerteseit az üzletlánc egy iskolaéven keresztül (2021/2022-es tanév) heti egy alkalommal friss gyümölcs és zöldség csomaggal támogat.

Dsz-specialis-iskola-kaufland
Fotó: Dunaszerdahelyi Egyesített Alapiskola

A Kaufland üzletlánc 2018-ban indította útjára a versenyt és 2021-ben már harmadik alkalommal rendezi meg a szlovákiai alapiskolák számára. A friss gyümölcs és zöldség ugyanis nagy hatással van a gyermeki szervezet egészséges fejlődésére. Nem minden család engedheti meg magának, hogy naponta ellássa gyermekét zöldséggel és gyümölccsel, éppen ezért hirdette meg a vetélkedőt az üzletlánc. Ebben az évben 258 alapiskola nevezett a versenyre, amelyből csupán egy kerülhet ki győztesen. A nyeremény pedig egy iskolaéven át, heti egy alkalommal friss gyümölcs és zöldség támogatás az alapiskola diákjai számára.

Dsz-speciális-alapiskola-kaufland
Fotó:  Dunaszerdahelyi Egyesített Alapiskola

A dunaszerdahelyi Egyesített Alapiskola 2018/2019-es iskolaévben első ízben megnyerte a vetélkedőt és idén is bekapcsolódott a versenybe. A dunaszerdahelyi üzlet versenykiírására idén csupán ők, illetve a légi alapiskola nevezett be, így nagyon szoros a mezőny.

A közönség szavazza meg, kinek ítélik majd oda a nyereményt, tehát minden nap lehet szavazni a Kaufland üzletlánc hivatalos oldalán. Úgy vélem, nagyon jól átgondolt projektről van szó, ugyanis az iskolák nagyságához mérten számolják át a szavazatokat – koefficiens szerint –, tehát az egy alkalommal történő szavazás nem feltétlenül ér egy szavazatot. Így kisiskola lévén is versenybe tudunk szállni a nagyobb iskolákkal“

– nyilatkozta portálunknak Katona Szabina, a speciális alapiskola igazgatónője.

Idén a speciális alapiskolában hatvan gyermek tanul, főleg a halmozottan sérült és az autizmussal élő gyerekekkel foglalkoznak a pedagógusok. A speciális alapiskola mellett működik még a készségfejlesztői iskola, ahol a nagyobb gyerekek főző tanfolyamon is részt vesznek, ahol a gyümölcsöket például sütemények sütéséhez fel tudják használni.

A vetélkedő 2021. június 23-ig tart, ezen a linken megtalálható a szavazás részletes leírása és menete.

https://www.cerstvehlavicky.sk/

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.