Folyamatosan foglalt a komáromi kórház kilenc lélegeztetőgépe

2021. március 8., 18:30
Nagy Miskó Ildikó

A komáromi Agel-kórházban jelenleg 48 Covid-19 pozitív pácienst ápolnak, közülük 9 fő állapota annyira súlyos, hogy lélegeztetőgépre kellett kapcsolni őket.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

„Elsősorban az intenzív kezelésre szorulók részére fenntartott ágyaink már több hete folyamatosan foglaltak, tehát a legsúlyosabb állapotú pácienseink helyzete terén még nincs enyhülés“ – szögezte le Miroslav Jaška kórházigazgató.

 Folyamatosan foglalt a komáromi kórház 9 lélegeztetőgépe
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

„Pozitív tendenciának számít, hogy csökken a Covid-pozitív alkalmazottaink száma. Ma már csak 13 pozitív alkalmazottunkaat vagyunk kénytelenek nélkülözni, míg további 5-en is karanténban vannak. Ez a helyzet a beoltásuknak köszönhető, mivel az oltást korábban igénylő kollégáink mindegyikét beoltottunk a második adaggal is” – nyilatkozta. Kellő számú egészséges munkatárssal a tervezett műtétek elvégzése is lehetséges, a halasztgatás ugyanis az érintett betegek állapotának romlásához vezethetne.

Továbbra is szigorúan ügyelnek a járványügyi óvintézkedések betartására: az érkezése után minden betegnek át kell esnie az antigénes tesztelésen, és csak azután mehet be egy-egy kórházi osztályra, ha már az elkülönített helyiségben megkapta a negatív teszteredményét.

 Folyamatosan foglalt a komáromi kórház 9 lélegeztetőgépe
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

„A triázstól kezdve a páciens elhelyezéséig minimális a Covid-negatív páciensek megfertőződésének a veszélye. Ők a Covid-pozitív páciensekkel egyáltalán nem kerülnek kapcsolatba. Az alkalmazottaink pedig védőeszközöket használnak. és természetes dolognak számít az alapos fertőtlenítés“ – mondta el a kórházigazgató.

A hivatalos oltóközpontként is működő kórházban január 7. óta a Covid-19 elleni vakcina első adagjával összesen 4707, a második dózissal pedig 3077 személyt oltottak be.