2021. augusztus 18., 18:12

Focitábor után tenisztábor a párkányi sportpályán

A héten a teniszezők táboroznak a párkányi sportpályán. Az idén kisebb jubileumot ülnek, hiszen ez az ötödik  táboruk. A foglalkozások három salakpályán folynak Babindai Patrik edző vezetésével.

tenisztábor párkány
A Párkányi Városi Sportegyesület által szervezett táborban a 15 gyermek három csoportba osztva sportol. A legkisebbek a tenisz alapjait tanulják, lényegében a sportot szeretnénk velük megkedveltetni. A másik két csoport haladó, ott már kemény edzés folyik, hogy az ifjú sportolók fejlődni tudjanak. Úgy látom a résztvevők nagyon élvezik a tábort, hiszen Patrik edzőt kedvelik és ő, valamint a segítői arra is figyelnek, hogy a tábor a sport mellett jó buli legyen

- tájékoztatott Tóth Zoltán a VSE igazgatója.

tenisztábor Párkány
Fotó:  Tóth Zoltán
Az ifjú sportolók Babibdai Patrik edzővel

A teniszsport mellett a sportcsarnokban ügyességi versenyek folynak, pihenőidőben a gyerekek rajzolnak, társasjátékoznak, vagy csak úgy relaxálnak a tornaszőnyegeken.

A résztvevők a tábor ideje alatt pontokat gyűjtenek, ahol figyelembe veszik az edzéseken elvégzett munkát és az ügyességi versenyek eredményeit. A táborzárásra az egyesület sok díjjal készül, ígérik, senki se megy haza üres kézzel.

Párkányban régóta hagyománya van a teniszsportnak. Régebben egy kis időre megszűnt, de újraszerveződött és a városi sportegyesület szakosztályaként működik. Sportolóik csapatban és egyéniben is versenyeznek.

tenisztábor Párkány
Fotó:  Tóth Zoltán
tenisztábor Párkány
Fotó:  Tóth Zoltán

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.