cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. december 13., 21:00

Fiatal filmes tehetségek kerestetnek

Elindult az I. Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál nevezési köre. A szervezők január 8-ig várják az alkotásokat. 

Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál
Fotó: SZMDF

Az érdeklődő fiatalok két korcsoportban: 10-14 és 15-19 év, és három kategóriában: dokumentumfilm, rövidfilm, animációs film nevezhetnek. A megmérettetésre a következő elérhetőségre kattintva lehet jelentkezni: https://forms.gle/LSvqwSDJSybf6WSY8

A diákfilmfesztivál ötlete két szlovákiai magyar fiatal videóstól származik.  Ádám Szabolcs és Davitko Oliver 2019-ben megnyerte a Zlatá Klapka fesztivál fődíját. Akkor vették a fejükbe, hogy létrehoznak egy hasonló fesztivált a szlovákiai magyar diákok számára is. 

Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál
Fotó:  SZMDF

Céljuk, hogy segítsenek azoknak a fiatal felvidéki tehetségeknek, akiknek eddig nem volt lehetőségük szélesebb körben megmérettetni magukat. Manapság ugyanis a diákok túlnyomó többsége rendelkezik videó rögzítésére alkalmas eszközzel. Sokan közülük meg is próbálkoznak felvenni ezt-azt a telefonjukkal. Ezért a két ötletgazda arra biztatja a diákokat, hogy bátran próbáljanak meg összeállítani egy videót, és nevezzenek be a versenybe. Csak nyerhetnek, ha megpróbálják.

Az alkotásokat 3 tagú zsűri fogja elbírálni, Varga Anikó színművész, Tisza Balázs operatőr, rendező és Tomojka Béla operatőr, vágó. A versenyzők a zsűri tagjaival Kassán, 2023. február 24-én megrendezett gálaesten személyesen is találkozhatnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.