2020. április 8., 09:59

Fertőtlenítik a köztéri padokat Kassán

Kassán megkezdték a parkokban található padok fertőtlenítését. A tervek szerint csütörtökig összesen 1068 padot tisztítanak meg.

Galéria
+8 kép a galériában
Fotó: TASR
Elsősorban parkokban és olyan helyeken található padokról van szó, ahol nagyobb számban megfordulnak emberek. A kijárási korlátozások időszakában a padokat leginkább hajléktalanok használják, ezt figyelembe véve választottuk ki a helyszíneket, ahol a fertőtlenítést végezzük”

– magyarázta Marta Popríková, a városi zöldterület-kezelő (SMsZ) igazgatója.

dezinfekcia02_7_4_2020695087.jpg
Fotó:  TASR

A munkát a városi zöldterület-kezelő hat munkatársa végzi. Korábban nem fertőtlenítették a padokat, a most alkalmazott vegyszer 7-14 napig hatásos.

Klór- és ezüstalapú fertőtlenítőszert permetezünk a padokra. A szer vízzel hígított, s amint a padok megszáradtak, azonnal használatba lehet venni őket”

– mondta Popríková.

Az elmúlt héten a város a Kosit társasággal együttműködve elkezdte a lakótelepeken a szeméttárolók tisztítását és fertőtlenítését, március végétől pedig a forgalmasabb útszakaszokat is fertőtlenítik locsolóautók segítségével. Továbbá a városi tömegközlekedés járművei mellett már fertőtlenítik a megállókat, a gyalogosátkelők nyomógombjait, korlátokat és már tárgyakat is a városban.

Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.