Felvidékiek is csatlakoztak a szentkúti motoros zarándoklathoz

Virsinszky Tamás 2019. augusztus 24., 14:36

Augusztus 24-én és 25-én, kétkerekűvel érkeznek a zarándokok Mátraverebély-Szentkútra. 300 motorost és több mint egy tucat biciklist várnak a nemzeti kegyhelyen, ahol a szentmise végén a felsorakozott járműveket is megáldja a motorosok vezetője, Bátor Botond pálos szerzetes, aki a felvonuláson is részt vesz Yamaha motorjával.

Mátraverebély-Szentkút az egyik legfontosabb helyszíne a motorosok zarándoklatoknak, ahová idén, augusztus 24-én és 25-én közel 300 motorost várnak a ferences atyák. A szentmise előtt a résztvevők szokás szerint bejárják a környék, ez esetben a Mátra nevezetességeit, csak ezt követően vonulnak fel a kegyhelyre vezető úton. A misét Bátor Botond pálos atya tartja, aki évek óta főszervezőként és motorosként vesz részt a zarándoklatokon.

„Az ország több pontjáról érkezünk a Mátrába, kisebb, 20-30 fős csoportokba tömörülve, mert így biztonságosabb. A Felvidékről is csatlakoznak hozzánk és közösen megyünk a szentmisére, amelynek különlegessége, hogy Úrfelmutatásnál a csengő mellett megszólalnak a dudaszók is, majd a megáldott motorokkal két kört teszünk a keresztút mentén” - mondta Botond atya.

A hétvégi búcsúra azonban nemcsak motorosok, hanem biciklis zarándokok is érkeznek, méghozzá Esztergomból, akik az első ferences zarándoknapon, az 1Úton Nemzetközi  Zarándoknaphoz kapcsolódva ezúttal az édesapákért tekernek. A Szécsény és Mátraverebély-Szentkút napi szakaszon bárki előzetes bejelentkezés nélkül csatlakozhat a résztvevőkhöz.

További információ: ferencesek.hu/kerekparos

0 HOZZÁSZÓLÁS