2021. október 18., 19:31

Felvidéki versenyzők is részt vettek a nemzetközi sportfesztiválon

A Csepel-szigeti Fogyatékosok Sportegyesületének vezetősége Kiskunlacházán szervezte meg a 19. CSEFOSZ Nemzetközi Sportfesztivált, amelyen Felvidéket a Grace mozgáskorlátozottak és egészségkárosultak egyesületének sportolói képviselték Nagypakáról (Dunaszerdahelyi járás), míg Szerbiából az Invalida Rekreácia Egyesület tagjai voltak jelen a rendezvényen. A tavalyi évben a Grace szervezet tagjai teljes mértékben online kapcsolódtak be a vetélkedőkbe, de idén kisebb létszámmal ugyan, de jelenlétükkel erősíthették a rendezvényt.

Grace-MO-i versenyzés
Fotó: Grace Egyesület-Nagypaka

A közel százhatvan résztvevő számára újfent lehetőség nyílt a különféle sportversenyeken való részvétel. A versenyzők a következő sportágakban mérték össze erejüket több kategóriában: sorverseny, darts, íjászat integrált boccia, para boccia, labda darts. Ezen felül kipróbálhatták a para TEQIS és para TEQpongot is.

Grace-MO-i versenyzés
Fotó:  Grace Egyesület-Nagypaka
A versenyen résztvevők

A Grace Nagypaka egyesület vezetője, Sárközi Tibor portálunknak így nyilatkozott: ,,Medvegy Judittal, a Csepel-szigeti Fogyatékosok Sportegyesületének elnökével 2015-ben kötöttünk együttműködési megállapodást, azóta több közös pályázatot nyertünk együtt. Szinte napi kapcsolatban vagyunk, több sportnapon, érzékenyítő és kulturális programon, valamint konferenciákon vettünk részt. Fontosnak tartjuk az egymás tevékenységének megismerését és ezen idő alatt nagyon jó kapcsolatok és barátságok alakultak ki az egyesületek versenyzői között. Ahhoz, hogy ez az együttműködés létrejöhessen nagy segítséget kaptunk a SZAKC jelenlegi igazgatójától, Hideghéthy Andreától és Nagyné Csobolyó Esztertől, a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai tanácsadójától”.

Grace-MO-i versenyzés
Fotó:  Grace Egyesület-Nagypaka
Baloldalt: Sárközi Tibor

A kiskunlacházai rendezvényen a Covid-19 vírus miatt csak szűkebb csapattal tudtak részt venni. Az otthon maradt sportolóik online kapcsolódtak be a versenybe dartsban és íjászatban, amit a helyszínen lévő játékvezetők ellenőriztek internetes kapcsolat segítségével – az online versenyt WhatsAppon keresztül bonyolították le, három helyszínről.

Grace-MO-i versenyzés
Fotó:  Grace Egyesület-Nagypaka

A csapatukat Zuzana Stavrovská, a szlovákiai egészségkárosultak hivatalának főfelügyelője is erősítette, aki szintén online kapcsolódott be a versenybe. A díjkiosztás után a jó hangulatról a Roll Dance kerekes-székes együttes és a tordasi Szivárvány együttes gondoskodott.

Grace-MO-i versenyzés
Fotó:  Grace Egyesület-Nagypaka

Jövőre a húsz éves jubileumi CSEFOSZ sportfesztiválra is szeretnének eljutni. Az idei rendezvényen ott volt a magyar civil szervezetek közül: a Humanitá SE Tata, az Áhi Jóga Tata, KMSE Kecskemét, Fogócska SE Érd, Bíró Lajos Általános Iskola Szigetszentmiklós, Szent Imre Általános Iskola Kiskunlacháza, Árpád Fejedelem Általános Iskola Ráckeve, Mozgáskorlátozottak taksonyi szervezete és a CSEFOSZ SE Szigethalom vett részt.

Megosztás
Címkék