2022. október 5., 12:37

Felújított rehabilitációs terem Dunaszerdahelyen

Megyei támogatásból és önerőből sikerült felújítani, valamint modern, hatékony segédtechnikával felszerelni azt a rehabilitációs termet, melyet kedden adtak át a dunaszerdahelyi nyugdíjaspanzióban.

panzió rehabilitáció
Fotó: dunaszerdahelyi.sk/Rózsár Vince

Pongrácz Kálmán, a panzió igazgatója köszönetet mondott Hájos Zoltánnak, városunk polgármesterének, Nagyszombat megyei képviselőnek a hathatós támogatásért, mellyel a megye már a koronavírus-járvány idején segítette a panziót, majd a további támogatásoknak köszönhetően tudtak a keleti lakótelepi, most pedig a nyugati lakótelepi panzióban felújítani és berendezni egy-egy speciális rehabilitációs termet.

Mint elmondta, részben önerőből, nagyrészt azonban a támogatásnak köszönhetően tudták felújítani, majd modern és hatékony segédeszközökkel megtölteni a termet. Nem utolsó sorban a támogatásnak köszönhetően tudtak egy új kolléganőt alkalmazni, aki a hordozható segédeszközökkel a járóképtelen lakókat is segíteni tudja – pont azokat, akik a legjobban igénylik ezt a mozgást.

Pongrácz Kálmán azt is hozzátette, hogy a fejlesztéseket tovább is folytatják, hiszen az idősek kezelése, erőnlétük megtartása és javítása, az operációk utáni kezelés fontos részét képezik mindennapi munkájuknak.

nyugdijaspanzio
Fotó:  dunaszerdahelyi.sk/Rózsár Vince

Hájos Zoltán gratulált a sikeres fejlesztéshez, majd reményét fejezte ki, hogy mind a lakók egészségének megőrzésében, mind pedig az operációk utáni regenerációban segítségükre lesz az új technika, és természetesen a szakképzett új kolléga.

„Használják egészséggel és a lakók örömére ezt a termet“ – búcsúzott Hájos Zoltán a panzió igazgatójától és a termet éppen használó lakóktól.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.