2018. május 14., 12:52

Felújítás miatt hetekre lezárják a felnyitható hidat Komáromban

Augusztus 9-én lesz 50 éve annak, hogy az egykori Csehszlovákiában a maga nemében páratlannak minősülő, felnyitható Duna-hidat átadtak Komáromban. A létesítményt június elejétől - legfeljebb nyolc hétre - felújítás miatt lezárják. Ez a nyári turistaidényben amúgy is megnövekvő forgalomra komoly "erőpróbát" jelenthet. Öröm az ürömben, hogy a munkálatok során megújul a teljes úttest, a felső részt pedig beépítendő acélszerkezettel erősítik meg.

Felnyitható Duna-híd, Komárom
Médialapozó

„Legutóbb 2009-ben végeztek javítási munkálatokat a felnyitható Duna-hídon, akkor az alsó támasztó részt tették rendbe, a felső útfelületet azonban nagyon régen újították fel. Mivel a híd felnyitásakor nagy terhelésnek van kitéve, ezért beépítenek egy speciális acélszerkezetet, amely a felső réteget tartja. A szerkezet műszaki állapota nagyon leromlott, ezért van szükség az újabb felújításra. A speciális eljárás nem kivitelezhető félpályás útlezárással, hanem teljes útlezárásra lesz szükség“ - mondta el a ma7-nek Keszegh Béla, Komárom alpolgármestere.

Hozzáfűzte: az áruforgalmi adóval együtt 145 ezer euró értékű beruházást a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) rendelte meg, a munkálatok kivitelezője pedig a Strabag vállalat lesz.

Kedvező időjárás mellett akár 4-6 hét alatt is végezhetnek

„Komárom városa e folyamatban csak köztes elemnek számít, s ránk egyebek mellett a forgalom terelése hárul. Az SSC tájékoztatása szerint június elején kezdődnének a munkálatok. Azt nem pontosították, hogy ez június elsejét jelent-e. A cég engedélye 8 hétre szól, de a kivitelező ideális időjárási viszonyok között 4-6 hét alatt szeretné befejezni a felújítást. Az illetékesek ugyanis tisztában vannak azzal, hogy a munkálatok komoly közlekedési fennakadást okoznak“ – magyarázta.

Vélhetően sokan okkal zsörtölődnek majd amiatt: éppen a nyári turistaidény kezdetével és a forgalom megnövekedésével egyidőben kerül sor a híd lezárására.

A hídlezárás csak a motoros járműveket érinti

"Télen nem lehetett aszfaltozni, s a terelőútvonalak közlekedési jelzéseinek engedélyeztetése is elhúzódott, hiszen a forgalom terelése Medve felé történik, ami már Nagyszombat megyéhez tartozik, tehát a vonatkozó engedélyeket nem csak Nyitra megyétől kellett kikérni" – indokolta a munkálatok időzítését Keszegh Béla.  

A hídlezárás a motoros járműveket érinti, azoknak az Erzsébet-sziget felé kell kerülniük.

„Mivel a híd járdái szabadon maradnak, ezért azon a gyalogos és a kerékpáros közlekedés a munkálatok idején is zavartalanul folyhat. A buszok közül csak az Észak- és Dél-Komárom között közlekedők, a magyarországi ipari parkban dolgozókat szállítók és az Arriva szolgáltató járatai haladhatnak át az Erzsébet-szigeten. A többi busznak, illetve a teherautóknak más átkelőhelyet kell választania, legközelebb Medvénél léphetik át a szlovák-magyar határt. Határesetet képeznek a motorkerékpárok, amelyek hivatalosan nem közlekedhetnek a járdán, esetleg azon áttolhatók a túloldalra“ – hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

Elsősorban a Platánfa sor válik forgalmasabbá

A sok szálon együvétartozó Komárom két része a munkálatok miatt sem zárható el egymástól. A felsoroltakon kívül azonban más megoldás nem kínálkozik. A túlterhelést árhatóan az Erzsébet-sziget útjai is megsínylik, ezért azok állapotát előzetesen felmérik, s a híd felújítása után az utakat ugyanolyan állapotba kell visszaállítania a beruházónak.

„Városi rendőreink a hídlezárás utáni első napokban az Erzsébet-szigeten segítenek majd a közlekedési torlódások elhárításában. Elsősorban a Platánfa sor válik forgalmasabbá, s mivel ott nincsenek járdák, mindenkit fokozott elővigyázatosságra intünk“ - tette hozzá Keszegh Béla.

További felújítások is várhatók

Kérdésünkre, hogy a város vezetősége a felnyitható híd 50. születésnapja alkalmából is tervez-e hasonló ünnepséget, mint amilyen az Erzsébet-híd létesítésének 100. évfordulója kapcsán zajlott, az alpolgármester elmondta: előfordulhat, ám egyelőre fontosabb dolgok foglalkoztatják őket.

„A felnyitható híddal kapcsolatos munkálatokon kívül a határátkelőhelyen levő úttestet is szeretnék felújítani. Annak érdekében is lobbizunk, hogy a túlterheltség miatt szintén megromlott műszaki állapotban levő Vág-hidat is korszersíthessük. Ez esetben 6 millió eurós beruházásról van szó. Most mutatkozik esély e további munkálatok elvégzésére. Az új Duna-híd kapcsán ugyanis leghamarabb csak 8-10 éven belül számíthatunk elkerülőútra. Addig pedig a régi komáromi hidaknak kell bírniuk a terhelést“ – közölte.

EGY KIS TÖRTÉNELEM
Bő fél évszázadal ezelőtt az ún. Kis-híd kötötte össze a belvárost az Erzsébet-szigettel és a határ-átkelőhellyel. Miután híd akadályozta a hajógyárban épített méretes hajók Dunára bocsátását, 1958 júniusában lebontották. A motoros járművek így kénytelenek voltak hét kilométeres kerülővel, az Erzsébet-szigeti keskeny úton eljutni a szlovák-magyar határhoz. A gyalogosokat és kerékpárosokat pedig félórás időközökben közlekedő komp szállította oda-vissza.
Az áldatlan helyzetnek a felnyitható híd 1968. augusztus 9-ei átadása vetett véget, amely a maga nemében az első volt az egykori Csehszlovákiában. Az 50 méter hosszú, négysávos útra kapcsolódó létesítmény két karral rendelkezik, amelyek 60 fokos szögben mozdíthatók el. Ez a művelet két percet igényel, s áramszünet esetén kézzel is elvégezhető.
A város egyik kuriózumának számító híd komoly teherpróbán esett át az augusztus 20-ról 21-re virradó hajnalon, amikor a Csehszlovákiát elfoglaló orosz tankok azon áthaladtak. Műszakilag aránylag sikeresen kiállta a "próbát", amely után csak  apróbb javításokat kellett elvégezni a hídon. 
Felnyitható Duna-híd, Komárom
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.